Matthaus aan de Maas

De Matthaüs Passion van Bach brengt elk jaar veel mensen in vervoering. Nu heb jij de kans om het stuk in te studeren en mee te zingen in een koor met 1999 anderen in Rotterdam Ahoy in de productie Matthaüs aan de Maas van de EO. In deze lessenserie duik je samen met je koorgenoten tijdens vier intensieve zaterdagen in een deel van het stuk. Je krijgt les van een ervaren koordirigent, ondersteuning van een zangcoach. 

Prijs voor 4 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 140,00
21 t/m 24 jaar
€ 140,00
vanaf 25 jaar
€ 140,00
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 16 t/m 99 jaar

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Zaterdag
10:00 - 15:00 uur
01-02-20 t/m 14-03-20
Diverse docenten muziek

Meer informatie

Deze cursus bestaat uit vier intensieve zaterdagen: 1,15 en 22 februari en 14 maart. Je werkt in verschillende stemgroepen beurtelings met een stemcoach-zangdocent en dirigent aan de technische en inhoudelijke aspecten van het zingen van verschillende koordelen van de Matthäus Passion. Daarnaast krijg je de beschikking over studiemateriaal om thuis verder te studeren.

Bernhard Touwen (dirigent)
Bernhard Touwen is als pianist afgestudeerd en heeft zich later ontwikkeld als dirigent. Hij heeft vele werken voor koor en orkest gedirigeerd waaronder ook de Johannes- en Matthäus Passion en het Weihnachts- en Osteroratorium van Bach. Sinds 2008 is Bernhard artistiek leider en chefdirigent van het kamerorkest Concerto Brabant; hiermee voert hij jaarlijks meerdere programma’s uit. In december 2009 debuteerde Bernhard bij het Nederlands Kamerkoor en het Combattimento Consort. Met dit wereldberoemde gezelschap dirigeerde hij een zeer geslaagde uitvoering van het integrale Weihnachtsoratorium in een uitverkochte Grote Kerk te Naarden. In juni 2013 werd Bernhard geselecteerd om een belangrijke internationale dirigenten masterclass te volgen o.l.v. de beroemde pedagoog Jorma Panula met het Janacek Philharmonic Orchestra. Hij maakte daar grote indruk met zijn interpretatie van o.a. Janaceks Taras Bulba en Brahms’ Tragische Ouverture.

Cora Schmeiser (zangdocent) vertolkt muziek uit de middeleeuwen, de baroktijd en hedendaags repertoire en werkt samen met acteurs, beeldend kunstenaars, dansers en dichters. Moderne composities, klank- en tekstimprovisaties en het combineren van vocaal repertoire uit verschillende eeuwen op uiteenlopende locaties staan daarbij op de voorgrond. Met theatergroep Hotel Modern, Theater Adhoc, het Nederlands Vocaal Laboratorium/Silbersee, Nieuw Muziektheater Rotterdam en Radio Kootwijk Live trad zij op opera- en theaterfestivals in Nederland en buitenland op. 
Sinds 2004 is Cora Schmeiser lid van Ars Choralis Coeln, een vocaalensemble voor middeleeuwse muziek van onder andere Hildegard von Bingen en Anna von Köln. 
 

Naast deze vier sessies, neem je deel aan de landelijke (7 maart in Apeldoorn) en regionale repetitiedag (10 februari in Rotterdam) die georganiseerd worden door de EO. Dit is een verplicht onderdeel als je mee wilt doen aan de uitvoering in AHOY.

Wij repeteren voor koor 1 van de productie. Als je meedoet aan deze lessenserie ben je verzekerd van een plek in de uitvoering van Matthäus aan de Maas. Op 21 maart zing je samen met 1999 andere koorleden in AHOY. Hiervan worden televisieopnames gemaakt die op Goede Vrijdag 10 april worden uitgezonden door de EO op NPO 2.
Kijk voor meer informatie op de site van de EO

Bij het inschrijfgeld is de deelname aan de onderdelen van de EO productie nog niet meegenomen. De kosten hiervoor zijn €35. Als je je al had aangemeld bij de EO dan heb je dat al betaald. Zo niet, dan nemen wij contact met je op. 
Na je inschrijving ontvang je nog een mail van ons waarin we je vragen welk stemtype je hebt (sopraan, alt, bariton etc.). Als je dat nog niet weet is dat geen probleem, geef dat dan aan in de mail.
Overigens: je mag ook meedoen aan deze lessenserie zonder aan de EO productie deel te nemen.

Bekijk de video

Maak kennis met dirigent Bernhard Touwen en ontdek wat het instuderen van de Matthaus Passion teweeg kan brengen.
(camera en montage door Willart de Jong en Jan Harryvan)