Crystal Obed wint Bollywood Festival

Muziek

Crystal Obed is 14 jaar en heeft nu al haar eigen videoclip die meer dan duizend keer is bekeken op YouTube. Hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen?
Ze won het Bollywood Female Songfestival afgelopen zomer.

Ze zong haar eigen versie van de twee Indiase nummers ‘Sun raha hai na tu’ en ‘Kaun tudhe’ en met haar stem betoverde ze het publiek. ‘’Ik zing voornamelijk in het Engels, maar mijn moeder stelde voor om mee te doen aan het Bollywood songfestival en daar stond ik dan met de eerste prijs, het opnemen van mijn eigen videoclip,’’ vertelt Crystal in het bijzijn van haar moeder die maar al te trots op haar dochter is.

Vanaf haar achtste zong Crystal wekelijks in een kerkkoor en ze wilde haar techniek verder ontwikkelen. ‘’Ik zag dat SKVR hier in de buurt zanglessen aanbiedt. Meteen heb ik aan mijn moeder gevraagd of ik lessen mocht volgen en dit wordt nu al weer mijn derde lesjaar.’’ Het eerste jaar kreeg Crystal één keer per week twintig minuten privé les en het jaar daarop is ze begonnen met groepslessen. ‘’Dat was best wel even wennen. Er waren drie andere meiden die al meer ervaring hadden dan ik, maar iedereen was zo vriendelijk dat ik me er gelijk thuis voelde.’’

Iedere week gaat ze met veel plezier naar SKVR waar haar lessen worden gegeven door zangdocente Monique de Bruin. Die heeft veel voor haar betekend. ‘’Monique heeft mij uit mijn comfortzone gehaald door mij te stimuleren om op het podium te gaan staan en mijn talent te laten zien.’’ Dat wil Crystal ook graag meegeven aan anderen ‘’Als je echt iets wil bereiken, ga er dan ook voor. Laat je niet van je pad afbrengen en wordt niet onzeker. Blijf elkaar supporten en haal elkaar niet naar beneden. Je leert van elkaars technieken.’’

Haar droom? Een eigen album met zelfgeschreven Engelse pop nummers. Ariana Grande is haar grote voorbeeld en wie weet staan zij in de toekomst samen op het podium te schitteren. Naast zang heeft Crystal ook een grote passie voor fashion. Na haar schoolexamens is ze van plan om Fashion Business te gaan studeren. Haar ideale droombaan is dan ook een baan waarin ze beide kan combineren.