Arrangeren/componeren met de computer

Tijdens deze introductie van twee lessen legt SKVR-docent Ronald Harmsen de basisprincipes uit om een score (partituur) te maken voor een song met behulp van een computerprogramma.

Prijs voor 2 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 37,50
21 t/m 24 jaar
€ 45,00
vanaf 25 jaar
€ 60,00
  • Workshop
  • Niveau: Basis
  • Leeftijd: 15 t/m 99 jaar
  • Maak een eigen 'muziekscore'!

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
19:15 - 20:45 uur
08-10-19 t/m 15-10-19
Ronald Harmsen

Arrangeren van een muziekstuk voor verschillende muziekinstrumenten kun je tegenwoordig zelf met freeware PC programma’s. Maar hoe ga je aan de slag? Hoe is een muziekstuk opgebouwd, wat wil je er zelf mee doen en waar moet je allemaal rekening mee houden?

Met behulp van notatie programma’s kan dat op een eenvoudige manier, zowel met allerlei verschillende instrumenten als vocaal. In de workshops werkt Ronald met het programma Finale. Je hoeft zelf geen computer mee te nemen, aan de hand van verschillende voorbeelden van diverse stijlen en bezettingen gaan we samen oefenen met arrangementen. Daarna kun je thuis met een muzieknotatieprogramma van je eigen keuze aan de slag!

Ronald Harmsen (ensemble/band/orkest-coach) heeft meer dan 500 arrangementen geschreven voor allerlei bezettingen, van klein ensemble/band tot grote orkesten, met en zonder zang, in zeer verschillende stijlen. Klassiek, jazz, pop, rock, latin, wereldmuziek, etc.