Modewerkplaats: van idee naar eigen creatie

Ideeën voor het maken van je eigen kledingstuk of mode-item maar niet de kennis om deze te vervaardigen? Bij deze cursus gaan we je ideeën overbrengen tot daadwerkelijke mode creaties.

€ 188,00

Voor 15 les(sen)

€ 229,00

Voor 15 les(sen)

€ 304,00

Voor 15 les(sen)
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Nieuw dit seizoen!

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Woensdag
10:00 - 12:30 uur
18-09-19 t/m 15-01-20
Margre Steensma

In de mode-werkplaats leer je technieken en kennis om je eigen idee voor een kledingstuk uit te voeren. Denk aan het leren werken met de naaimachine, patronen aanpassen, rits inzetten etc. Op vraag van de cursist kan ook de meer experimentele manier worden aangeleerd om kleding te maken zoals door moulage. Ook zal er regelmatig een demonstratie worden gegeven door de docent die inspiratie en ideeën kan geven van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van technieken en stofbewerking.

Vanuit basispatronen of moulage gaan we al de stappen doornemen die nodig zijn om uiteindelijk jouw creatie te maken. Het proces wordt begeleid door de docent die je aanbevelingen zal geven over welke stof je het beste kan gebruiken, welke fournituren etc. Omdat elk cursist aan zijn eigen idee werkt is deze cursus toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vanuit je eigen leerdoelen en wensen zal je ondersteuning krijgen.

Deze cursus wordt gegeven in het modeatelier op locatie SKVR Rotterdam Centrum. Materialen zoals patroonpapier, proefkatoen, basisgaren zijn aanwezig in het modeatelier en inbegrepen in het cursusgeld. Stof en specifieke fournituren voor je kledingstuk schaf je zelf aan.