Van idee naar sieraad

Edelsmeden is een ambachtskunst! Niet alleen is de vormgeving belangrijk, maar ook de gebruikte technieken spelen een belangrijke rol. Tijdens de lessen krijg je verschillende inspiratiebronnen aangereikt, zodat je jouw eigen vormentaal ontwikkelt. 

€ 165,00

Voor 15 les(sen)

€ 199,00

Voor 15 les(sen)

€ 266,00

Voor 15 les(sen)
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Werken met verschillende materialen

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Vrijdag
10:00 - 12:30 uur
20-09-19 t/m 17-01-20
Bernarda Roelofs
Vol

Opbouw
Beginners krijgen een aantal opdrachten waarbij kennis wordt gemaakt met de belangrijkste technieken van het edelsmeden, zoals zagen, vijlen, solderen en gieten. Tegelijkertijd wordt er aandacht besteed aan de vormgeving. Daarna worden er sieraden ontworpen en uitgevoerd door middel van ontwerp-opdrachten. 

Hierbij worden inspiratiebronnen aangereikt waarmee de cursist aan het werk gaat om vormen te zoeken en zo te komen tot een eigen vormentaal. Dit resulteert in persoonlijke sieraadontwerpen. Gevorderde cursisten gaan direct aan de slag met ontwerp-opdrachten. Deze opdrachten variëren van het uitvoeren van een van te voren gemaakt ontwerp tot het experimenteren tijdens het uitvoeringsproces. Het doel is om te experimenteren. Deze ontwerp-opdrachten kunnen zowel een gebonden als een vrij karakter hebben. 

Materialen
In het begin wordt gewerkt met onedele metalen zoals messing en alpaca. Daarna wordt er ook met zilver gewerkt. Het is ook mogelijk om te werken met materialen als perspex, rubber en hout, wanneer de ontwerpen hierom vragen. Uiteraard kunnen de cursisten ook zelfgekozen materialen gebruiken.   
Houd rekening met extra materiaalkosten!