Vervolg fotografie 2

Heb jij al ervaring met fotograferen maar wil je een eigen visie en stijl ontwikkelen? Dan is de vervolgcursus Fotografie 2 wat voor jou. In deze cursus maak je kennis met verschillende fotografen en hun stijlen en oefen je zelf met de verschillende fotografische benaderingen. Je bent hier op dé plek als je aan je persoonlijke fotografisch handschrift wilt werken. Er is dus veel ruimte voor persoonlijke inbreng en ambitie.
 

€ 155,00

Voor 8 les(sen)

€ 188,00

Voor 8 les(sen)

€ 251,00

Voor 8 les(sen)
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Vervolg
  • Leeftijd: 16 t/m 99 jaar
  • Inclusief online leeromgeving

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Maandag
20:15 - 22:15 uur
11-02-19 t/m 08-04-19
Hester Blankestijn

In deze cursus maak je kennis met verschillende fotografen en hun stijlen en oefen je zelf met de verschillende fotografische benaderingen. Je bent hier op dé plek als je aan je persoonlijke fotografisch handschrift wilt werken. Er is dus veel ruimte voor persoonlijke inbreng en ambitie.

De cursus start met een inventarisatie van jouw kennis, vaardigheden én voorkeuren. Er is veel aandacht voor het verbeteren van de kwaliteit van je opnames en afdrukken. Hoe kom je tot een onderwerp of idee voor het maken van een foto of serie? En hoe werk je dat vervolgens uit? Onderwerpen als beeldopbouw en zeggingskracht zijn hierbij van groot belang. Samen met de docent en medecursisten bekijk en bespreek je ook werk van verschillende fotografen op het gebied van portret-, architectuur- en geënsceneerde fotografie.

Er ligt in veel nadruk op licht, compositie en beeldtaal. Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

  • studioles portret met object
  • architectuurfotografie
  • flitsen op een donkere plek
  • contrastrijk licht
  • stilleven fotografie (Hollands licht)

De cursus bestaat uit 8 lessen van twee uur. Praktische lessen met aandacht voor techniek én beeld. Daarnaast plan je, gezamenlijk in de les, een moment in om te fotograferen op locatie.

Goed om te weten 
In deze cursus werk je met je eigen digitale camera. Dit kan een spiegelreflex of systeemcamera zijn. Ook dien je in het bezit te zijn van een statief. 
In de vervolgcursus moet iedere cursist in staat zijn om zelfstandig zijn / haar camera te kunnen bedienen en  wordt er verwacht dat je een goede basis hebt op het gebied van digitale beeldbewerking.

Online leeromgeving
Je kunt tijdens de cursus ook altijd terecht in het digitale klaslokaal. Hier vind je al het lesmateriaal van de cursus in overzichtelijke lessen met aansprekend beeldmateriaal. Ook kun je hier alle thuiswerkopdrachten terugvinden en houd je contact me je docent en medecursisten.