Havenfotografie: fotograferen in en rond het Maritiem Museum

SKVR organiseert in samenwerking met het Maritiem Museum een korte fotografiecursus op een bijzondere locatie.
Vind je het leuk om te fotograferen en heb je affiniteit met de Rotterdamse haven? Dan is deze cursus een unieke kans.
 

€ 125,00

Voor 3 les(sen)

€ 125,00

Voor 3 les(sen)
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 21 t/m 99 jaar
  • Les op een inspirerende locatie

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Zaterdag
10:30 - 13:00 uur
15-06-19 t/m 29-06-19
Joost van der Vleuten
Nog 9 plaatsen beschikbaar

Tijdens de cursus gaan we drie zaterdagen op foto-excursie in en rond de museumhaven van het Maritiem Museum. De museumhaven van het Maritiem Museum is de oudste en grootste museumhaven van Nederland en het historische hart van het Maritiem District. Op deze plek liggen de roots van de Rotterdamse haven en staan high-rise en maritieme historie letterlijk naast elkaar. 

Je leert hoe je op verschillende manieren een locatie of onderwerp kunt vastleggen én hoe je met je gemaakte foto's een mooie serie kunt samenstellen
Naast het fotograferen op de verschillende unieke locaties rond en in de museumhaven, wordt er ook aandacht besteed aan het gezamenlijk bespreken van de gemaakte foto’s en komen inspirerende voorbeelden van reportage-, documentaire-, straat- en architectuurfotografie aan bod.  

Bovendien heb je tijdens de lessen, exclusief toegang tot vrijwel alle locaties in het museum en de museumhaven. Bij deze cursus gaat het minder om het technische aspect van fotografie, maar ligt de nadruk op het maken van een mooie reportage en het vertellen van een verhaal met jouw foto’s. 

Goed om te weten
Je werkt met je eigen digitale camera. Dit kan een spiegelreflex of systeemcamera zijn, maar in ieder geval een camera waarop je handmatig de sluitertijd, diafragma en ISO-waardes kunt instellen (zie hiervoor de handleiding van je camera). De cursus is voor verschillende niveaus toegankelijk.