Analoge fotografie

Maak jij graag mooie foto’s? Wil jij weten hoe die oude fotocamera werkt? En lijkt het je wel wat om met chemie, fotopapier en vergroters aan de slag te gaan in een donkere kamer? Dan is de basiscursus analoge fotografie echt wat voor jou. Na de cursus maak je mooiere foto's, weet je hoe je camera werkt en kun je zelfstandig ontwikkelen en afdrukken in de doka.

Prijs voor 8 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 137,00
21 t/m 24 jaar
€ 166,00
vanaf 25 jaar
€ 221,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Basis
  • Leeftijd: 16 t/m 99 jaar
  • Chemicaliën en faciliteiten zijn bij de prijs inbegrepen

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Donderdag
19:00 - 21:30 uur
13-02-20 t/m 09-04-20
Mark van Hattem
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Tijdens deze cursus leer je je camera kennen aan de hand van inspirerende opdrachten die je met elkaar in de les en thuis uitvoert. De docent behandelt de basisprincipes van fotografie aan de hand van bekende fotografen. Onderwerpen als compositie en zeggingskracht worden besproken aan de hand van de foto’s die jij en je medecursisten hebben gemaakt.

Camera- en Dokatechniek
Praktische onderwerpen die aan bod komen zijn: diafragma, sluitertijd en de ISO-waardes van je camera; hoe zet ik een film in mijn camera; het ontwikkelen van je fotorolletje; het maken van een contactafdruk van je negatieven en wat komt er kijken bij het maken van een mooie print: papiersoorten, gradaties, doordrukken en tegenhouden.

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse lessen van 2,5 uur. Praktische lessen met aandacht voor techniek én beeld.

Camera en faciliteiten 
In deze cursus werk je met je eigen - analoge - fotocamera. Bij voorkeur een (analoge) spiegelreflexcamera maar ook met een middenformaatcamera kun je prima deelnemen. Tijdens de cursus maak je verder gebruik van de doka-faciliteiten op de Hennekijnstraat: Chemicaliën en faciliteiten zijn bij de prijs inbegrepen. Fotopapier en fotorolletjes zijn verkrijgbaar in onze winkel.

Onze tips voor een betaalbare analoge camera:

  • Kijk eens op (iemands) zolder. Daar liggen vaak de mooiste pareltjes!
  • Marktplaats: zoek op 'fotografie camera analoog'. Zoektips: Praktica (degelijk uit de DDR), of Canon (AE-1, Eos). Dit zijn spiegelreflexcamera's waarvan er zoveel zijn gemaakt dat je rond de €50,- wel iets kan vinden in je woonplaats. Of zoek op Olympus, Minolta en Nikon voor een wat duurder segment. Wil je wat goedkoper uit zijn? Zoek dan bijvoorbeeld op een Olympus trip: een superleuk kleinbeeld compactcameraatje (rond de 25 euro).

Zelfstandig werken in de Doka
En heb je de smaak te pakken? Dan is er de mogelijkheid om buiten de reguliere cursustijden om - tegen cursistentarief - gebruik te maken van onze donkere kamer faciliteiten.