(Zelf)portret

In de cursus (Zelf)portret gaan we een ontdekkingstocht maken langs het zelfportret. We leren voornamelijk kijken en noteren wat we zien. Daarnaast maken we kennis met de degelijke anatomie van Gottfried Bammes. We leren over proporties en over hoe een kop in elkaar zit. We bekijken werken van diverse kunstenaars die zich met dit thema bezig hielden.

€ 165,00

Voor 15 les(sen)

€ 199,00

Voor 15 les(sen)

€ 266,00

Voor 15 les(sen)
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Voor beginners en gevorderden

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
19:30 - 22:00 uur
17-09-19 t/m 14-01-20
Lorene Bourguignon

Omdat we voornamelijk zelfportretten gaan maken hebben we geen model nodig: we zijn zelf model en gebruiken de spiegel, de camera of kijken naar elkaar en maken een portret van de ander. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld samen met je ouder(s) of partner te komen en elkaar te tekenen.

Aan bod komen tekenen, schilderen maar ook grafiek, zoals de monotypie. We tekenen met houtskool, krijt en potlood; schilderen met bisser, waterverf en misschien zelfs olieverf. In de monotypie maken we kennis met block inkt.

Neem vooral een camera mee of je telefoon waarop een camera zit.

Voorproefje tijdens de Kerstmarkt
Tijdens onze Kerstmarkt, op 14 december, kun je gratis meedoen aan de workshop (Zelf)portret in ons zolderatelier van onze locatie Ringsdijk . Docente Lorene Bourguignon geeft een inkijkje in deze cursus.