Secret Knowledge

Breitner en Bonnard zijn maar een paar voorbeelden van kunstenaars die kort na de uitvinding van de fotografie, foto’s gebruikten als inspiratiebron voor hun schilderijen. In deze cursus gaat het echter niet alleen maar over fotografische hulpmiddelen maar ook over bijzondere schildertechnieken: Waarom gooide Rembrandt meel door zijn verf en welke bijzondere hulpmiddelen gebruikte Vermeer? Waarvoor werden holle spiegels  gebruikt? Ontdek deze en andere geheimen van de grote meesters in de cursus “Secret Knowledge”.

€ 150,00

Voor 15 lessen

€ 181,00

Voor 15 lessen

€ 242,00

Voor 15 lessen
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Praktijk en theorie komen samen

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
19:30 - 22:00 uur
05-02-19 t/m 04-06-19
Ed Santman
Voldoende plaatsen beschikbaar

Er komen veel verschillende onderwerpen voorbij, van de uiterst ingewikkelde sfumato techniek van Leonardo da Vinci tot de eenvoudige lijntekeningen van Andy Warhol.

De relatie tussen kunst en wetenschap komt ook aan de orde, wat is het verband tussen de gulden snede en de reeks van Fibonacci en waar zie je dat terug in de renaissance schilderkunst. Waar ligt de grens tussen kunst en wetenschap in deze moderne tijd en hoe maken moderne kunstenaars als Daan Roosegaarde gebruik van die moderne wetenschap.

Ondanks alle achtergrondinformatie, is deze cursus echter toch vooral een cursus waar je zelf aan de slag gaat. Kunnen we geïnspireerd worden door de Apps op onze mobieltjes, wat kunnen we leren van de radicale techniek van een schilder als Gerhard Richter?

Deelnemers heb niet alleen verf en kwasten nodig, maar vooral ook een open geest en de ambitie om te experimenteren.