Model- en portrettekenen en schilderen

Deze cursus model-en portrettekenen en schilderen is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je werkt op je eigen niveau en uiteindelijk ontwikkel je een eigen stijl. Alle aspecten van het menselijk lichaam worden “van kop tot teen” behandeld. Niet alleen leer je het menselijk lichaam weergeven, maar ook de specifieke vaardigheden voor het tekenen van een portret.

€ 188,00

Voor 15 les(sen)

€ 229,00

Voor 15 les(sen)

€ 304,00

Voor 15 les(sen)
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Voor beginners en gevorderden

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Maandag
16:30 - 19:00 uur
16-09-19 t/m 13-01-20
Krysia Peka
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Het menselijk lichaam levert door de eeuwen heen inspiratie voor de beeldend kunstenaars. In deze cursus, waarin met verschillende modellen wordt gewerkt, ga je zelf aan de slag met die inspiratiebron. Je leert de verhoudingen, maar ook de expressie van het model te treffen. Je bent continu bezig met de ontwikkeling van je eigen stijl. Daarbij kijk je naar het werk van bekende meesters uit de kunstgeschiedenis om ideeën op te doen.

Alle facetten van het model-en portrettekenen komen aan bod. Je werkt aan gerichte opdrachten waarbij het model korte houdingen aanneemt (korte standen), maar ook met lange standen, waardoor je de rust krijgt om goed te kijken en een doorwerkt werkstuk te maken. Hierbij werk je jouw eigen ideeën uit. Je werkt in principe ook met verschillende materialen. 

Om de vier weken is er een wisseling tussen het werken aan een portret, of met een model.

Er mogen geen foto’s gemaakt worden van de modellen.