De kunst van het Idee

Met veel plezier en stapsgewijs in opbouw, doet deze cursus een beroep op het verbeeldingsvermogen en de vaardigheden van de cursist. Met als doelstelling verder te groeien in de ontwikkeling naar tastbare beelden.

€ 165,00

Voor 15 les(sen)

€ 199,00

Voor 15 les(sen)

€ 266,00

Voor 15 les(sen)
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Geschikt voor beginners en gevorderden

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
13:30 - 16:00 uur
17-09-19 t/m 14-01-20
Sarah van der Pols
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

In deze cursus onderzoeken we middels het tekenen en schilderen methodes om eerste ideeën, gedachten en waarnemingen vast te leggen en daaropvolgend door te ontwikkelen naar concrete beelden. Van monochroom vlak en lijntekeningen naar collages op groot en klein formaat, onderzoeken we de identiteit en essentie van onze onderwerpen. Deze onderwerpen lopen uiteen in een breed scala van mensbeeld en omgeving naar meer abstracte vormen.

We gaan zowel naar de waarneming als vanuit een meer conceptueel uitganspunt werken. Alle lessen worden ondersteund met voorbeelden uit de klassieke en hedendaagse beeldende kunst en hun plaats in de kunstgeschiedenis.

We gebruiken diverse teken- en schildermaterialen zoals potlood, houtskool, Oost-Indische inkt, acrylverf, gekleurde stiften, gekleurde tape, collagematerialen en animatieklei.

De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.