Aquarelleren

In deze cursus ga je aan de slag met aquarelverf. Aquarelverf is een waterverf (een met water te verdunnen verf) die doorgaans om een snelle schildertechniek vraagt. Het is een niet dekkende verf, waarvan de kleuren gemakkelijk in elkaar lopen. Dit biedt heel veel prachtige mogelijkheden.

€ 150,00

Voor 15 lessen

€ 181,00

Voor 15 lessen

€ 242,00

Voor 15 lessen
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Individuele begeleiding

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Maandag
16:30 - 19:00 uur
04-02-19 t/m 03-06-19
Annelies de Greef
Voldoende plaatsen beschikbaar

De mogelijkheden die aquarelverf biedt, gaan we in deze cursus ontdekken. Zo zullen we nat gaan werken op een droge, en nat gaan werken op een natte ondergrond. We zullen door verschillende lagen over elkaar te gebruiken gaan zien hoe we kunnen werken van licht naar donker.

In deze cursus leer je aquareltechnieken kennen en toe te passen naar eigen idee. 

Naast de verschillende specifieke aquareltechnieken en materiaal technische informatie over papier en penselen, komen algemene schilderkundige onderwerpen aan de orde, zoals compositie en kleurgebruik.

Tijdens de eerste lessen is er aandacht voor tekenen, oefeningen in kleuren mengen en werken we vooral naar de waarneming. In de loop van de cursus wordt gekozen voor een gezamenlijk of eigen thema. 

Aquarel kan goed gecombineerd worden met tekeningen in Oost-Indische inkt, pastelkrijt, potlood of houtskool en eventueel gouacheverf.

De begeleiding is individueel, de cursus is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde cursist. Tijdens de eerste les wordt advies gegeven betreffende aanschaf van verf, penselen en papier.