Keramiek monumentaal

Is klei jouw materiaal en wil je daarmee je vormentaal ontwikkelen en uitbreiden, dan is de cursus Keramiek Monumentaal de cursus om dat experiment aan te gaan. Vakdocent en keramiste Arja Hoogstad begeleidt je in deze cursus bij het eigen maken van keramiektechnieken en het ontwikkelen van je expressie in klei.

€ 165,00

Voor 15 les(sen)

€ 199,00

Voor 15 les(sen)

€ 266,00

Voor 15 les(sen)
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Materialen verkrijgbaar bij SKVR

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
19:30 - 22:00 uur
17-09-19 t/m 14-01-20
Arja Hoogstad
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!
Donderdag
19:30 - 22:00 uur
19-09-19 t/m 23-01-20
Arja Hoogstad
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Je kiest in de cursus, in overleg met de docent,  je thema om aan te werken. Als eerste stap maak je daarvan “schetsen”  in klei. Ook experimenteer je  met huidbewerking, kleur en vorm.  Er zijn  diverse kleisoorten tot je beschikking. Vervolgens werk je het thema verder uit.  Door het maken van meerdere werken kun je jouw thema steeds dieper doorgronden. Je ontwikkelt hiermee jouw idee en beeldtaal in klei. Je docent assisteert bij het vormen van je idee en draagt voorbeelden aan om weer een stap verder te komen. Er ontstaat een doordachte uitwerking van monumentale keramiek.

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Gevorderden werken aan het uitbreiden van hun beeldtaal.

Materiaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Klei en gereedschap zijn te koop in onze winkel (open bij aanvang van de les). De docent adviseert over het aan te schaffen materiaal.  Voor het bakken en glazuren van werkstukken wordt een vergoeding gerekend.