Keramiek, handvormen en pottenbakken 10x

In deze cursus komen twee keramiektechnieken aan de orde. Bij de techniek van het handvormen “bouw” je een vorm door middel van boetseren, plakken klei en/of rolletjes. Ook kun je aan de slag met de draaitechniek op de draaischijven in het keramiekatelier. 

€ 111,00

Voor 10 les(sen)

€ 134,00

Voor 10 les(sen)

€ 178,00

Voor 10 les(sen)
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
16:30 - 19:00 uur
29-10-19 t/m 14-01-20
Rita Spaan-Klauss

De docent leert je aan de hand van opdrachten de verschillende uitwerkingen van het materiaal klei. Heb je de techniek onder de knie? Voer dan je eigen ontwerpen uit en ontwikkel zo je beeldtaal. Er is in deze cursus ook veel uitleg over glazuren en andere “huidbewerkingen” van het materiaal klei.

Goed om te weten
De cursusprijs is exclusief materialen. In onze winkel kan de juiste klei worden gekocht: chamotteklei en draaiklei. Er is ook de mogelijkheid om je werkstukken te bakken. Voor het bakken en glazuren van werkstukken wordt een vergoeding gerekend.

Keramiek en gezondheid
SKVR probeert alle cursussen in een veilige omgeving plaats te laten vinden. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt over zaken als: hoe zit het met astmatische klachten en boetseren? En kan ik veilig glazuren als ik zwanger ben? Neem bij twijfel gerust contact op met de coördinator Beeldende Kunst Mart Bechtold, m.bechtold@skvr.nl