Stadswandeling: Gevelbeelden Rotterdam

Het is opmerkelijk dat de architecten en beeldhouwers in de Art Deco periode samen aan de grote steden hebben gewerkt. Zo kwam ik in Utrecht laatst een standbeeld van Termote tegen, de leermeester van bijvoorbeeld Héman (ABN AMRO). Daarom gaan we op pad in Rotterdam. Wat is daar nog te zien?

€ 22,00

Voor 1 les(sen)

€ 22,00

Voor 1 les(sen)

€ 22,00

Voor 1 les(sen)
  • Workshop
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Zondag
13:00 - 16:00 uur
20-10-19 t/m 20-10-19
Vera Harmsen

We starten bij de Oude bibliotheek in Rotterdam en verkennen ook in het centrum de verbintenis tussen beelden en architectuur. De Meent waar de wederopbouw is gestart. Het voormalig hoofdpostkantoor aan de Coolsingel heeft het bombardement overleefd en dus ook de beelden van Joop van Lunteren. We gaan langs het Hofplein (Cor van Kralingen) door naar de Schiekade. Ook vragen we ons af wat een poepend mannetje aan een gevel doet? We zien mooie dierreliëfs van Altorf en eindigen bij vrouwfiguren met hamer en aambeeld. En er was een overzichtstentoonstelling van de Haarlemse beeldhouwer H.A. van den Eijnde.

Uiteraard is dat niet op een middag te bewandelen, daarom zal ik verwijzingen maken. We bezoeken eerst het centrum en gaan door naar het Oude Noorden.

Startpunt van de wandeling: de oude bibliotheek in Rotterdam, Nieuwe markt 3-1 (het huidige Erasmus University College)