Multiculturele as van Rotterdam

In veel steden vind je de meltingpot in de suburb. Zo niet in Rotterdam. De stad verloor dan wel haar hart na het bombardement, maar heeft desondanks een plek veroverd in alle harten van de mensen die er wonen.

€ 20,00

Voor 1 les(sen)

€ 20,00

Voor 1 les(sen)

€ 20,00

Voor 1 les(sen)
  • Workshop
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Kunstwandeling door Rotterdam

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Zaterdag
13:00 - 16:00 uur
18-05-19 t/m 18-05-19
Vera Harmsen
Nog 10 plaatsen beschikbaar

Deze dag starten we bij het Stadhuis en gaan in een lange lijn op verkenning. Wat heeft de wederopbouw gebracht? De beelden en opbouw van na de oorlog tot de jaren 70. Gebouwen zijn verrezen en het nieuwe stadsplan denkt aan zicht assen en vooruitgang.

We kruisen de Lijnbaan, steken het Schouwburgplein over, passeren Jan zonder Spier en gaan de brandgrens over. De Kruiskade verkennen we kriskras. De kunstuitingen worden steeds meer hedendaags en dagen je, als publiek, uit.
Dit alternatief van de culturele as (zeker nu Boijmans Van Beuningen 7 jaren zijn deuren sluit) is een straatmuseum wat de urban artist jou wil laten zien.

High art (we kruisen ook de beeldenboulevard) en low art. Na de Kruiskade volgen we de Middellandstraat. Heeft de Urban artist in het Oude Westen zich vooral geuit in beeld, in Middelland staat het woord centraal. Sinds zomer 2018 zijn er spreuken en gedichten op de gevels aangebracht.

Waar we eindigen bepaalt het tijdstip en het openbaar vervoer dat ons terugbrengt tot het centrum.