Gevelbeelden en architectuur in Noord-Bergpolder

Wandel mee met kunstenares Vera Harmsen en zie architectuur, beelden, hedendaagse kunsttoepassingen en een stuk historie.

Prijs voor 1 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 22,00
21 t/m 24 jaar
€ 22,00
vanaf 25 jaar
€ 22,00
  • Workshop
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Zondag
13:00 - 16:00 uur
17-05-20 t/m 17-05-20
Vera Harmsen

Vanaf het Stadhuis aan de Coolsingel lopen we richting Schiekade. We lopen door Noord, een stukje Provenierswijk en Bergpolder. Wat zijn eigenlijk Proveniers? Wie woonden in dat verborgen hofje? En wat vertellen die fraaie gevelbeelden ons? Vera Harmsen, uw gids van deze middag, doet het allemaal uit de doeken.

De spoorbogen zijn voor sloop gespaard gebleven en hebben een nieuwe invulling gekregen. We zien rijke variaties aan architectuurvormen aan de Schiekade, zoals het eerste hoge woongebouw aan het Ungerplein, het Oude Emmahuis met binnentuin, het klooster bij villa Oud Walenburg. We steken over naar Bergpolder. Hier zien we fraaie muurschilderingen. Het traditionalisme (het woonblok van Grandpré Molière) staat letterlijk lijnrecht tegenover het nieuwe bouwen bij de Bergpolderflat (van Tijen). Hebben deze rivalen elkaar hier gevonden en elkaars kwaliteit gezien? Wat is Shake-hands architectuur? Wie is toch Willem Brouwer. Een kennismaking met H.A. van den Eijnde is ons einddoel.

Start wandeling: we starten bij het Stadhuis, aan de Coolsingel.
U krijgt een mooi overzicht van de wandeling door de syllabus die samengesteld is door Vera.