Nieuwe grafische technieken

Deze cursus leert je dat het heel goed mogelijk is om te etsen zonder gebruik van agressieve zuren en bijtende schoonmaakmiddelen. Ook maak je kennis met fascinerende nieuwe technieken als fotopolymeeretsen, blauwdrukken en colalitho. 
Naast de verschillende technieken is er ook aandacht voor de artistieke kant: hoe bedenk je een beeld, wat heb je ervoor nodig en hoe beïnvloedt de gekozen techniek je resultaat?
 

€ 200,00

Voor 15 les(sen)

€ 234,00

Voor 15 les(sen)

€ 300,00

Voor 15 les(sen)
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Technische en artistieke begeleiding

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
19:30 - 22:00 uur
17-09-19 t/m 14-01-20
Monique van Wensveen

Voor de beginner is deze cursus de gelegenheid om kennis te maken met de grafische technieken. De gevorderde cursist kan zich verder verdiepen in één van de technieken of zijn of haar kennis in technieken uitbreiden.

Veel aandacht wordt besteed aan de kansen en mogelijkheden die de huidige hedendaagse grafiek biedt: niet de reproductie is belangrijk, maar het kunstzinnige karakter van het werk. Er wordt zoveel mogelijk non-toxic gewerkt.

Voor deze cursus grafische technieken is een materiaalregeling. Het basismateriaal is in het cursusgeld inbegrepen (€30,-).
Materialen zoals papier, fotopolymeerfilm, zink en hout zijn niet inbegrepen. Het is wel voorradig in de winkel of wordt collectief ingekocht.