Grafische technieken

Een cursus voor wie met verschillende grafische technieken wil werken. Monotype, hout- en linoleumsnede en etsen zijn de traditionele technieken in het programma. Daarnaast wordt naar wens van de cursisten aandacht besteed aan nieuwe technieken als fotopolymeeretsen, blauwdrukken en colalitho (lithograferen op aluminiumfolie). Er wordt zowel in technische als in artistieke zin begeleid.

€ 182,00

Voor 15 lessen

€ 213,00

Voor 15 lessen

€ 273,00

Voor 15 lessen
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Technische en artistieke begeleiding

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
19:30 - 22:00 uur
05-02-19 t/m 04-06-19
Monique van Wensveen
Voldoende plaatsen beschikbaar

Voor de beginner is deze cursus de gelegenheid om kennis te maken met de grafische technieken. De gevorderde cursist kan zich verder verdiepen in één van de technieken of zijn of haar kennis in technieken uitbreiden.

Veel aandacht wordt besteed aan de kansen en mogelijkheden die de huidige hedendaagse grafiek biedt: niet de reproductie is belangrijk, maar het kunstzinnige karakter van het werk. Er wordt zoveel mogelijk non-toxic gewerkt.

Voor deze cursus grafische technieken is een materiaalregeling. Het basismateriaal is in het cursusgeld inbegrepen (€30,-).
Materialen zoals papier, fotopolymeerfilm, zink en hout zijn niet inbegrepen. Het is wel voorradig in de winkel of wordt collectief ingekocht.