De drie druktechnieken

In deze cursus komen de drie druktechnieken aan bod: hoog- diep- en vlakdruk. De laatste onder voorbehoud. De begeleiding in de cursus is individueel en daardoor toegankelijk voor beginners en ook gevorderden.

€ 200,00

Voor 15 les(sen)

€ 234,00

Voor 15 les(sen)

€ 300,00

Voor 15 les(sen)
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Materialentoeslag inbegrepen

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Woensdag
13:30 - 16:00 uur
18-09-19 t/m 15-01-20
Leo de Koning
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Je begint met het maken van een eenvoudige prent in zwart wit. Dat is een lijnets of een linosnede. Aan de hand van deze prent wordt gekeken wat er verder voor mogelijkheden zijn. Vervolgens wordt een andere prent gemaakt, die al wat minder eenvoudig zal zijn. Wanneer je de basis van de gekozen techniek onder de knie hebt, komen aspecten zoals compositie, lijnvoering, ritme, arcering, toon, vlak aan de orde. De mogelijkheden van de verschillende technieken en manieren worden zo onderzocht. Hierna wordt aandacht besteed aan het drukken in kleuren.

Materialen 
Het eventueel benodigde papier, linoleum of zinkplaat wordt door de cursist zelf aangeschaft. In de cursusprijs is  het gebruik van materialen zoals: drukinkten, oplosmiddelen, etsgronden, polijstmiddelen, linogutsen, etsnaalden etc, inbegrepen (á  €30,-).  Voor de gevorderden hangt het te gebruiken materiaal af van de gekozen techniek.