Ik heb een vraag

Ik heb een vraag

Wellicht roept de koerswijziging vragen bij u op. Deze willen we graag beantwoorden. 
Hieronder staan u de meest gestelde vragen, wellicht vindt u hier al een antwoord op uw vraag. 
Wij bieden u ook diverse mogelijkheden om zelf een vraag stellen:

 • Stel u vraag aan uw docent
 • Stel u vraag middels het vragenformulier
 • Neem telefonisch contact op met de klantenservice 010-4361366
 • Stuur een e-mail naar klantenservice@skvr.nl
 • Natuurlijk kunt u tijdens kantooruren ook langs komen bij de klantenservice op onze locatie SKVR Rotterdam Centrum, Aert van Nesstraat 45, Rotterdam

Veel gestelde vragen over de nieuwe koers van SKVR
 

Algemene vragen over de koers

(laatste aanpassing op deze pagina op 19 december 2016)


Algemene vragen over de koers

Hoe wil SKVR meer kinderen en jongeren bereiken?
SKVR heeft al veel ervaring met het bereiken van kinderen en jongeren en boekt hiermee goede resultaten. Vanaf 2017 heeft SKVR meer capaciteit om aanvragen van scholen op te pakken. Hierdoor is het mogelijk meer kinderen en jongeren binnenschools (tijdens schooltijd) te bereiken. We richten ons hierbij op het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo.

Daarnaast zetten we extra in om buitenschools (in de vrije tijd, na schooltijd) kunsteducatie dichter bij de kinderen en jongeren te brengen. We doen dit met een wijkgerichte aanpak waarbij we samenwerken met lokale (maatschappelijke) partners. In alle gevallen ligt de focus op de kinderen en jongeren die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen.


Waarom richt SKVR zich vanaf 2017 alleen nog op kinderen en jongeren?
Op dit moment bereikt SKVR al veel Rotterdamse kinderen en jongeren via binnen- en buitenschoolse activiteiten. Maar we bereiken lang niet alle jonge Rotterdammers. SKVR maakt vanaf 2017 actieve kunstbeoefening toegankelijk voor alle kinderen en jongeren in Rotterdam. Op deze manier dragen we bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren en daarmee aan de toekomst van de stad.

 

Wat doet SKVR voor volwassenen en ouderen?
Het cursusaanbod voor volwassenen van 25 jaar en ouder gaan we anders organiseren. We verzelfstandigen het aanbod tot netwerken van docenten of met samenwerkingspartners. Uitgangspunt daarbij is dat er voor de cursist niet veel verandert. Docent, prijs, locatie en lesinhoud blijven zoveel mogelijk gelijk en we streven ernaar het cursusprogramma voor volwassenen te blijven verbinden aan het merk SKVR.

Met externe subsidie is het mogelijk dat er maatschappelijke projecten worden opgezet die (ook) gericht zijn op b.v. ouderen in achterstand.


Gaan de kindercursussen door?
Ja, SKVR blijft kindercursussen aanbieden.

Kan ik het meerjarenbeleidsplan van SKVR inzien?
Ja dat kan. Download het volledige plan (PDF) of download de samenvatting van het plan (PDF)
 

 

Vragen over mijn cursus

 

Ik ben ouder dan 24 en volg nu een cursus. Tot wanneer kan ik bij SKVR terecht?

We verzelfstandigen het aanbod tot netwerken van docenten of met samenwerkingspartners. Uitgangspunt daarbij is dat er voor de cursist niet veel verandert. Docent, prijs, locatie en lesinhoud blijven zoveel mogelijk gelijk en we streven ernaar het cursusprogramma voor volwassenen te blijven verbinden aan het merk SKVR.

De fasering daarvan is als volgt:

 • Theater: voorjaar 2017 
 • Schrijven: mei 2017
 • Fotografie & Media: najaar 2018
 • Dans: najaar 2018
 • Beeldende kunst: najaar 2018
 • Mode & Design: najaar 2018
 • Muziek: najaar 2018

Welke aanbieder gaat mijn cursus overnemen?
De theatercursussen zijn overgedragen aan het rotterdamscentrumvoortheater (rcth )- en schrijfcursussen zijn nu te vinden bij De Schrijfschool, The Writer's Guide (to the Galaxy) en Poetry Academy. Voor alle overige kunstvormen volgt de verzelfstandiging in het najaar van 2018. U wordt ruim van te voren persoonlijk op de hoogte gebracht over veranderingen binnen uw discipline.

Kan ik nog starten met een nieuwe cursus?

Ja, dat kan.  Inschrijven voor de najaarscursussen kan zoals gebruikelijk via de website van SKVR. Met uitzondering van de theater- en schrijfcursussen, hiervoor verwijzen we vanaf de SKVR site door naar de nieuwe aanbieders.

Gaat mijn cursus straks meer kosten?
SKVR streeft ernaar om de tarieven gelijk te houden. 

 

Kan ik SKVR helpen om er voor te zorgen dat mijn cursus na de verzelfstandiging doorgang vindt?
Voor de overgang naar de nieuwe situatie is het van belang dat een cursus voldoende cursisten heeft. Schrijf u ook dit seizoen weer gewoon in voor uw cursus en motiveer andere cursisten dit ook te doen. Dit draagt op een positieve manier bij aan het voortbestaan van de cursus.

Belangr•ke momenten

1 januari 2017
Start uitvoering nieuwe koers


Verzelfstandiging cursussen 
voor 25 jaar en ouder

 • Theater: voorjaar 2017 
 • Schrijven: mei 2017
 • Fotografie & Media: najaar 2018
 • Dans: najaar 2018
 • Beeldende kunst: najaar 2018
 • Mode & Design: najaar 2018
 • Muziek: najaar 2018