wall of fame

wall of fame

Bekijk hier de Wall of Fame van oud-spelers die sinds hun ‘Young Stage-tijd’ een grote sprong in hun carrière hebben gemaakt.

Laïd Attiaoui a.k.a. Kaascouse
Laïd is de zoon van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder. Op z'n 14e schreef hij zijn eerste tekst. Eerst in het Engels, maar al snel bleek Nederlands toch beter geschikt om zichzelf uit te drukken. Gedreven om zijn talent te ontwikkelen, gaat hij samenwerkingsverbanden aan met verschillende rapformaties. Zoals hij zelf zegt: 'Je weet wel, met je matties'. Met Deadly Combination wist Laïd het grote podium van De Melkweg in Amsterdam te bereiken. In 2006 gaat Laïd samenwerken met de HOTZ en haalde hij het voorprogramma van Akon in de HMH. De afgelopen twee jaar was hij actief in jongerentheatergroep Young Stage en speelde Laïd in meer dan 90 voostellingen. In 2013 werd Laïd a.k.a. Kaascouse de winnaar van het tweede seizoen van het 101barz programma; The Next MC. Deze opstap zal Laïd gebruiken om zoveel mogelijk in the picture te blijven.
 
Imanuelle Grives
Imanuelle Grives speelde van 2005 tot 2006 in de Young Stage-voorstelling Wat Doe je?!!! Zij vermaakte als kind al haar familie met het vertellen van verhalen, met zingen en met moppen tappen. Haar passie voor acteren is ontstaan tijdens haar middelbare schoolperiode. Maar in haar tweede jaar maatschappelijk werk en dienstverlening en de dramalessen besloot ze meer te doen met haar passie en belandde ze bij Young Stage. Het ALBA theaterhuis en Theatergroep Siberia (tegenwoordig MAAS) volgden. Haar nieuwe uitdaging is acteren in films zoals in 'Carmen van het Noorden' en 'Alleen maar nette mensen' in de rol van ‘Ghetto fabuleuze queen’. Deze rol gaf haar carrière een enorme boost. Momenteel speelt ze o.a. in de dramaserie Celblok H en is ze kandidaat in Wie Is De Mol 2017.
 
Jandino Asporaat
Jandino is geboren op het warme Curaçao maar verruilde dat op zijn elfde voor het bruisende Rotterdam. Hij speelde van 2002-2004 in de voorstellingen Label xs en Wanna Be. Naast Young Stage was hij host bij Fanatics waar zijn talent voor cabaret werd erkend. Met zijn eerste cabaretprogramma Antilliaanse Pot veroverde hij de harten van het publiek en later van televisiekijkend Nederland. Hij deed mee met het tv-programma De Lama’s, schreef voor Raymann is Laat en was columnist bij de Volkskrant. In juli 2011 was er het vervolg op de succesvolle serie Comedy at Work bij de NTR op Nederland 3 met een nieuwe naam: De Dino Show. Het televisieprogramma werd in 2013 genomineerd voor de Gouden Roos (Rose d'Or). In het najaar 2014 start Jandino een tour door het land met zijn vijfde theatervoorstelling ‘Hoe Dan Ook’.
 
Jeremaine Semil
Jermaine speelde in 2002-2003 in de Young Stage-voorstelling Label.xs. In die periode organiseerde Jermaine ook grote feesten zoals Starzz, populair bij veel Rotterdamse jongeren, en begon hij zijn dj-carrière. Na Young Stage nam Jermaine de programmering van de club Now&Wow van Ted Langenbach in de Maassilo voor zijn rekening. Hij staat bekend om zijn urban en garage sound waarmee hij ook draaide in Las Palmas, More, Supperclub, Off Corso, Paradiso en op Innercity, het grootste indoor festival van Nederland. Hij organiseerde feesten onder de naam Hufters in wat toen nog Off Corso heette. Tot voor kort zat hij in de jongeren EDBR waar hij de gemeente adviezen gaf over de uitgaanswereld. Zijn motto is “Een dag niet gedraaid is een dag niet geleefd”. Inmiddels is hij vader en geeft hij als producer ook een jongere generatie de kans om het stokje over te nemen.
 

Marcel Rocha
Marcel Richa speelde in 2001-2002 bij Young Stage in de voorstelling ID. Na een half jaar Lucia Martas Dansacademie, waagde hij de sprong en deed auditie voor de Lion King. Met succes want hij werd aangenomen als understudy voor Simba. Na anderhalf jaar speelde hij in de musical Aida in Duitsland en vervolgens in de musicalhit Hairspray in Zwitserland. Later bemachtigde Marcel een grote rol in de musical Tarzan. In 2011 sloeg hij een andere weg in door de stem van Emmet te spelen in de serie Good luck Charlie op Disney Channel. Toch ligt zijn hart nog steeds bij het theater want Marcel Rocha is een podiumdier in hart en nieren.
 

Randy Telg
Randy Telg’s eerste ervaring met theater was de Young Stage-voorstelling Saved by the bell. Na dat jaar richtte hij zich op dans. Randy (a.k.a. Blade) is nu een zeer breed gevormde danser die veel stijlen beheerst. Niet lang na Young Stage zette hij de danscrew Groove Kings op samen met Karim Elmaloui. Beiden maakten toen deel uit van twee rivaliserende dansgroepen: Got Skillz en Killah Tactics. Ze maakten naam met Got Killah Tactics maar veranderden hun naam later in Groove Kings. Groove Kings deed mee aan diverse talentenjachten waaronder Move Like Michael Jackson van SBS6. Ook is hij met de Groove Kings te zien in het programma de Dino Show. Naast Groove Kings is Randy the godfather van Express Yourself, een urban danscompetitie in Rotterdam e.o.
 
Nana Apipiah
Nana speelde in 2000-2001 tijdens de eerste Young Stage-voorstelling Saved by the bell. Nana heeft na Young Stage gestudeerd aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Ze deed mee als deelnemer aan Dancing Queen, een TV competitie op SBS6 om het nieuwe vrouwelijke danstalent van Nederland te worden. Daarnaast trad ze veel op, o.a. met Diana Ross, Frans Bauer en De Toppers. Ze is in Amerika geweest om te dansen en om mee te lopen in de modeshow van Nike. Tegenwoordig is Nana actief als presentatrice, zo presenteerde ze Fashion TV op Net5 en was als side-kick actief in het Veronica programma Beat de Mol. Momenteel presenteert Nana Lifestyle Experience op RTL4.