archief

archief

Eerdere voorstellingen en workshops van Young Stage:


Jouw taal, zijn taal

Young Stage richt zich op taalontwikkeling bij leerlingen. In de workshop 'Jouw taal, zijn taal' draait het om de bewustwording van taalgebruik onder leerlingen. In een korte scene maken de spelers van Young Stage zichtbaar hoe taal soms verkeerd geïnterpreteerd kan worden. Na het zien van de scène gaat een jonge taaldocent in gesprek met de leerlingen. Ze bespreken of zij zichzelf in de situatie herkennen. Deze workshop werkt nadrukkelijk aan taalvaardigheid en kan bijvoorbeeld ingezet worden in de les Nederlands of bij de beroepsgerichte vakken.

Duur: 60 minuten
Aantal leerlingen per workshop: 1 klas van maximaal 30 leerlingen
Prijs: op aanvraag
   
Regie: Wendy Hoogendijk
 

 

MISS COMMUNICATIE, De Grote Ta(a)lentshow

Taal is voortdurend in beweging en onderhevig aan veranderingen. Tegenwoordig wordt er getweet, gepingt, gechat en geappt maar verstaan we elkaar nog op dezelfde manier of spreekt iedereen zijn eigen taal? In de interactieve voorstelling 'MISS COMMUNICATIE' gaan de spelers van Young Stage met ‘taal aan de haal’. Op een humoristische wijze wordt duidelijk wat taal teweeg kan brengen.

"MISS COMMUNICATIE, de Grote Ta(a)lentshow" is een interactieve voorstelling vol taal, theater, muziek en dans. Het publiek bepaalt wie zich Miss Communicatie mag noemen en  gaat zelf actief aan de slag met taal in een van de verschillende taalworkshops.

Duur: 30-40 minuten
Aantal leerlingen per workshop: 1 klas van maximaal 30 leerlingen
Prijs: Prijs: € 750,- 2e voorstelling € 375,-
   
Regie: Carole van Ditzhuyzen
Choreografie: Linda van Dijk
Spelers: Maria Toko, Caitlin Schaap, Carmen Dries, Melvin Bechan, Miquel Kapel
   
 

De titel is geheim

In een energieke theatervoorstelling met zang, dans en taal gaan de jonge spelers op zoek naar wat ‘geheim’ is. De spelers delen hun geheimen over hun angsten en verlangens. Verschillende thema’s die aansluiten op de belevingswereld van de leerlingen passeren de revue. Met hun talenten enthousiasmeren ze leerlingen om in workshops hun eigen zang-, dans- of acteertalent te ontdekken. Aanvullend op de voorstelling bieden we workshops, leertrajecten en lesmateriaal.

Twee jongens en drie meiden gaan in een energieke theatervoorstelling met zang en dans op zoek naar wat geheim is. Het is belangrijk dat deze voorstelling geheim blijft! Vertel er dus niemand over. Als je het toch niet voor je kan houden, vertel het dan alleen aan iemand die een geheim kan bewaren! Maar zeg het liefst niets. Houd alsjeblieft alles wat je weet over deze voorstelling geheim. Want als je een geheim met iedereen deelt, is het dan nog geheim? Het beste is om na afloop niet meer aan de voorstelling te denken. Wanneer je er toch aan denkt: Spreek met niemand over die gedachte! En bedenk goed: De titel is geheim. 

Duur: 45 minuten
Aantal leerlingen per workshop: 1 klas van maximaal 30 leerlingen
Prijs: Prijs: € 850,- / 2e voorstelling: € 425,-
   
Regie: Carole van Ditzhuyzen
Choreografie: Linda van Dijk
Spelers: Marvin Gomes, Barbara Droog, Winny Herbert, Djocelyn Mendes Borges, Ritzah Statia
   

 

MEMORY (2010-2011)

In Memory vertellen, verzinnen, maken, vergeten, verbergen, fantaseren, delen en reconstrueren zes spelers herinneringen. In een cross-over van tekst, poëzie, geluid, verbeelding en beweging worden de verhalen van zes spelers vertaald naar het publiek. Aanvullend op de voorstelling bieden we workshops en lesmateriaal voor interactieve lessen.

“We stonden op een houten vloer. In een onbekende ruimte. We waren met z'n zessen. We zagen er mooi uit. We wisten dat we het samen moesten doen. We waren niet bang. We vertelden een verhaal. We keken het publiek soms aan. Sommigen van ons maakten muziek. We waren steeds in beweging. En aan het einde maakten we een buiging.”

Waarom vergeet ik wat ik wil onthouden?
Waarom onthoud ik wat ik wil vergeten?
Hoe weet ik wat ik me later wil herinneren?

 

Duur:  
Aantal leerlingen per workshop: 1 klas van maximaal 30 leerlingen
Prijs: Prijs: € 850,- / 2e voorstelling: € 425,-
   
Regie: Carole van Ditzhuyzen en Michiel Bakker
Choreografie: Linda van Dijk
Muziek: Stan Vreeken
Decor: Robin van der Werff
Spelers: Djocelyn, Barbara, Saskia, Rahim, Richard en Gianni
 
Download hier de lesbrief voor 'leerling' in PDF
Download hier de lesbrief voor 'leraar' in PDF
 
Bekijk hier de foto’s: