/Upload/Theater (2).gif

workshops & lessenseries Theater

Door het beoefenen van theater krijgen jongeren zelfvertrouwen en kijken zij op een andere manier naar zichzelf. Theater is een middel om te werken aan de persoonlijke ontwikkeling van uw leerlingen. Uitgangspunten zijn de authenticiteit van de deelnemers en het spelplezier.


Theater basistraining

Workshop van 1,5 uur of lessenserie van 3 lessen van 1,5 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
In deze workshop worden uw leerlingen uitgedaagd om scènes te spelen met diepgang en kwaliteit. Eigen ideeën krijgen tijdens deze workshop alle ruimte en resulteren in pakkende scènes met spanning en humor.
Lees meer »

360ME; speel de hoofdrol in je eigen Virtual Reality film

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs

 
Uw leerlingen maken kennis met Virtual Reality door zelf in een 360-graden film te spelen. De film wordt online gedeeld en kan worden teruggekeken en herbeleefd via een VR-bril. . 
Lees meer »

PRESENT

Workshop van 2 uur of lessenserie van 3 lessen van 1,5 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
Uw leerlingen vergroten in deze workshop hun vaardigheden op het gebied van presenteren en spreken voor een groep. De theaterworkshop geeft ze inzicht in de persoonlijke presentatie en maakt ze bewust van hun uitstraling en voorkomen.
Lees meer»

Theatersport

Workshop van 1,5 uur of lessenserie van 3 lessen van 1,5 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
In snelle korte scènes spelen uw leerlingen met, door het publiek gegeven, spelsuggesties. Flexibiliteit, zelfvertrouwen, improvisatie vermogen en samenwerking zijn sleutelwoorden tijdens deze workshop.
Lees meer »

Flirten

Workshop van 1,5 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
De kunst van het ‘flirten’ wordt in deze workshop op een theatrale manier onder de loep genomen. Uw leerlingen ontdekken hoe ze op een ander overkomen en welke reactie de ander bij hen oproept.
Lees meer »

Wat doe jij?

Voorstelling en workshop van 1 uur, voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
Wat Doe Jij? is inspringtheater in de klas waarmee het onderwerp 'pesten' bespreekbaar wordt. De spelers confronteren de leerlingen met hun gedrag en dat van hun klasgenoten. Samen gaan ze actief op zoek naar mogelijkheden en oplossingen.
Lees meer »

Me, myself and I 

Lessenserie van 4 lessen van 45 min. voor alle clusters van het vso.
In deze lessenserie maken uw leerlingen op een speelse en uitnodigende manier kennis met theater en laten ze zien wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden!

Lees meer »

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.