‘Ik en Erasmus’ – spoken word

‘Ik en Erasmus’ – spoken word

Workshop van 2 uur voor leerjaar 3 t/m 6 voortgezet onderwijs

Tijdens de workshop ‘Ik en Erasmus’ kruipen uw leerlingen in de huid van humanist en maken zij kennis met Erasmus. Geïnspireerd door een aantal van zijn spreuken gaan uw leerlingen op creatieve wijze aan de slag met het vormgeven van hun eigen gedachtegoed in een spoken word tekst. Tijdens de workshop ontdekken uw leerlingen dat hun gedachtegoed net zo belangrijk is als dat van ieder ander. Want.. schuilt er niet in iedereen een humanist?

In de lessenserie wordt dieper ingegaan op de kracht van filosofie en taal. De leerlingen leren deze ook goed in te zetten. Uw leerlingen werken toe naar een presentatie  waar ze hun gedachtegoed door middel van een spoken word performance voordragen.

Tip: Erasmus Experience
Bezoek voorafgaand de (gratis) interactieve tentoonstelling Erasmus Experience bij Bibliotheek Rotterdam.  

Doelen en 21ste eeuwse vaardigheden:
Door het bedenken van eigen tekst werken uw leerlingen aan de vaardigheid creativiteit. Ook de vaardigheden samenwerken, communiceren en sociale vaardigheden worden aangesproken. De vaardigheid kritisch denken wordt getraind doordat de leerlingen hun mening effectief leren te verwoorden. Oftewel: duidelijk zijn, lef hebben, staan voor wie je bent en wat je wilt..

Deze workshop kan afgenomen worden in combinatie met de workshop ‘Ik en Erasmus’ – Rap

Workshop  
Doelgroep: VMBO/Havo/ Vwo, leerjaar 3 t/m 6  
Locatie: op school of SKVR locatie
Duur: 2 uur 
Kosten: bij SKVR € 95,- ; op school €125,- ,bedrag per groep 
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.