Mash up

Mash up

Workshop van 2,5 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs

In deze workshop gaan uw leerlingen zelf Mash Ups maken van webvideo’s. Dit zijn digitale videofilms die bedoeld zijn om via bijvoorbeeld YouTube te bekijken en te verspreiden. In een Mash up worden deze bestaande video- en geluidsfragmenten, die geen verband met elkaar hebben, gemixt tot een nieuwe webvideo met een nieuwe betekenis.

Leerlingen leren een nieuwe inhoud te geven aan bestaand beeld en geluid door het maken van zo’n mash up. Ze zoeken videofragmenten in het archief van SKVR Fotografie & Media en mixen deze met geluidsfragmenten, zelf verzonnen ondertitels en clip-art op de computer tot een nieuw geheel.

Natuurlijk wordt deze nieuwe productie weer terug geplaatst op YouTube, zodat je hem terug kan zien en kan delen.

Doelen en 21ste eeuwsevaardigheden:
Leerlingen hebben kennis gemaakt en zich een beeld gevormd van de ontwikkeling van de internetfilm, binnen een historisch perspectief en hebben een relatie gelegd met het maken van een eigen web-video. Ze leren nauwkeurig te kijken naar bestaand beeldmateriaal, dit opnieuw te ordenen en het resultaat op internet te presenteren en het met elkaar te bespreken. De leerlingen leren; informatie zoeken, verzamelen en verwerken tot een nieuw digitaal eindproduct. Ook leren zij de informatie op een kritische manier gebruiken. En weten ze toegang te krijgen tot internet gebaseerde diensten en deze te doorzoeken en te gebruiken.

Doelgroep: voor alle groepen voortgezet onderwijs
Locatie: SKVR Rotterdam centrum, Hennekijnstraat 6
Duur: 2 uur
Kosten: € 125,- per groep inclusief materiaal
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15 (max. 2 groepen tegelijkertijd)

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.