/Upload/FM (3).gif

workshops & lessenseries Fotografie & Media

Open je ogen bij SKVR Fotografie & Media! Hoe gaan we om met de beeldenstroom die ons dagelijks overspoelt? Wat vertelt een foto ons? Wat is waarheid en bestaat dat in de fotografie en de media? SKVR Fotografie & Media wil uw leerlingen stimuleren om kritischer en vaardiger te worden in het omgaan met alle beelden om hen heen.

SKVR werkt daarbij samen met het Nederlands Fotomuseum. Gezamenlijk bieden wij een mooi programma met diverse educatieve activiteiten, waarin kijken, ontdekken en doen hand in hand gaan.


StartUp- Ontwerp voor de toekomst

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs

Startup

 
Als een echt 'Startup'-bedrijf gaan uw leerlingen aan de slag met bedenken én presenteren van een product voor de toekomst. De workhop vindt plaats in Het Nieuwe Instituut waar de leerlingen ook een inspirerende rondleiding krijgen.
Lees meer »

360ME; speel de hoofdrol in je eigen Virtual Reality film

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs

 
Uw leerlingen maken kennis met Virtual Reality door zelf een 360-graden film te maken. De film wordt online gedeeld en kan worden teruggekeken en herbeleefd via een VR-bril. . 
Lees meer »

Club VJ

Workshop voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
Een VJ  is iemand die op feesten en evenementen live video beelden mixt. Samen met het licht en de muziek maakt dit de show! Dat is wat we gaan doen, zelf een korte show maken en performen, Live!
Lees meer »

Glamourfotografie

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs 
 
Uw leerlingen leren hoe je in een fotostudio fotografeert. Ze maken kennis met hedendaagse- en jaren 50 glamourfotografie. Ze gaan aan de slag met: visagie, styling, licht en belichting en de camera.
Lees meer »

Straatfotografie

straatfotografie

Workshop van 2 uur  voor groepen vanaf leerjaar 4
 
De leerlingen gaan fotograferen in de levendige Rotterdamse binnenstad. De opdracht is op zoek te gaan naar ‘het moment’ waarop iets tussen mensen gebeurt en dat te vangen in een foto.
Lees meer »

Chicks and the City - radio maken

Chicks and the city

Workshop van 2 uur of lessenserie van 4  x 2 uur voor VMBO 3 & 4
In twee uur werken uw leerlingen, jongens en meiden, in een razendsnel tempo aan een radioshow die live, online, wordt uitgezonden. In de multidisciplinaire workshop gaan we aan de slag met media, performance en schrijven.
Lees meer »

Workshop Pinhole

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
Een mooie kennismaking met de magie van fotografie. Uw leerlingen maken een eigen pinhole foto (een foto met een tot camera omgebouwd verfblikje) en ontwikkelen deze in een echte doka.
Lees meer »

Mash up

Workshop van 2,5 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
In deze workshop gaan uw leerlingen zelf Mash Ups maken.Bestaande video- en geluidsfragmenten worden gemixt tot een nieuwe webvideo met een nieuwe betekenis. De resultaten worden gedeeld via YouTube
Lees meer »

Living together 

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
In deze workshop gaan uw leerlingen een dubbelportret maken waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Het ensceneren van een eenvoudige handeling met jezelf als tegenspeler.
Lees meer »

Portretfotografie 

Video Critics

Workshop voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
Onder begeleiding van een docent fotografie van SKVR kijken we naar voorbeelden uit de model- en portretfotografie van verschillende fotografen Daarbij komen de genres en het gebruik van het portret aan de orde.
Lees meer »


 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.