Dansmix, kennismaking met 4 verschillende dansstijlen

Dansmix, kennismaking met 4 verschillende dansstijlen

Lessenserie van 4 lessen van 1,5 uur voor alle groepen van het voortgezet onderwijs

Hiphop, moderne dans, jazz dans en Afro. Met deze vier uiteenlopende dansstijlen maken uw leerlingen kennis in vier lessen tijdens de lessenserie 'Dansmix'.

Een les Hiphop
De les start met een actieve en fysieke warming up, hierna wordt gestretcht, krachttraining gedaan of aan technische bewegingen voor de combinatie gewerkt. Aansluitend volgt een hiphop-danscombinatie op bijpassende muziek. Kenmerkend aan de les is dat je altijd plezier beleeft, maar ook wordt ‘gepushed to the next level’, zowel fysiek als muzikaal.

Een les Moderne Dans
Centraal in deze les staan de vaardigheden van de moderne danstechniek. Leerlingen leren meer over het gebruik van spanning/ontspanning, adem en zwaartekracht. Technische training, danscombinaties en improvisatie worden in één les gecombineerd.

Een les Jazz Dans
Het kenmerk van Jazz is het dynamische karakter. Het is explosief, ritmisch en uitdagend. Jazz Dans is voortdurend in ontwikkeling door steeds nieuwe invloeden. Na een uitgebreide warming up waarin aandacht wordt besteed aan techniek, flow en funky bewegingen, werken de leerlingen aan swingende danscombinaties. Deze energieke dansvorm is ideaal om aan de coördinatie, souplesse, uithoudingsvermogen en spierkracht te werken.

Een les Afro
De bewegingen in Afrikaanse Dans bestaan vooral uit het laag dansen bij de grond, het isoleren van lichaamsdelen,  de intense samenhang tussen muziek en dans, de individuele expressievrijheid en de vrije overgave aan dans en muziek.  Er wordt eerst gestart met een goede warming-up waarbij je op de plaats, door de zaal en op de grond danst. Tijdens de les leer je een Afro danscombinatie.

Doelen en 21ste eeuwse vaardigheden:
Leerlingen maken kennis met verschillende dansstijlen en zijn daarnaast bezig met creatieve vaardigheden en een gezonde levensstijl.
Tijdens de workshop en lessenserie worden de vaardigheden ‘creativiteit’ en ‘samenwerken’ aangesproken.

Doelgroep: alle groepen voortgezet onderwijs 
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 4 lessen van 1,5 uur
Kosten:  bij SKVR € 235,- ; op school € 360,- per groep 
Groepsgrootte:  maximaal 20 leerlingen per workshop (meerdere workshops mogelijk)
 
 

Powered by flickr embed.


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.