Dansmakers - Dansateliers

Dansmakers - Dansateliers

Solovoorstelling en workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs 

Dansateliers en SKVR Dans hebben samen een moderne dans project ontwikkeld waar kijken naar dans en het zelf maken van dans elkaar afwisselen. Gebaseerd op de methodiek van het succesvolle SKVR Dansmakers en het Atelier Dans nemen we de leerlingen mee in de danswereld; we kijken naar een actuele danssolo van een opkomende vernieuwende choreograaf uit de Dansateliers-pool en maken een actieve vertaalslag in de dansworkshop.

De solo, gedanst door Joseph Simon, heet Third Culture Kid – en solo gaat over iemand die het grootste deel van zijn vormende jaren heeft doorgebracht in een cultuur anders dan die van zijn ouders.

In Third Culture Kid ontwart, herschikt en herinterpreteert Joseph Simon de elementen waaruit de diverse culturen en talen die hij zelf belichaamt zijn opgebouwd. Parallel hieraan kijkt Joseph terug op bepalende momenten uit zijn jeugd en spint zo een web van onvoorziene verbindingen. Op deze manier bevraagt hij niet alleen zijn eigen identiteit, maar die van een hele generatie.

Tijdens de dansworkshop leren SKVR-docenten de leerlingen een stuk van de choreografie uit de voorstelling d en gaan ze zelf aan de slag met het maken van dans vanuit hun eigen invalshoek en de thematiek van de voorstelling.

Ze worden dus even danser en choreograaf tegelijkertijd. Ze ervaren dat dans een taal is, een uitingsvorm en een manier om betekenis te geven. Tevens leren ze om hun eigen bewegingstaal te gebruiken.

Leerdoelen en 21ste eeuwse vaardigheden:
Leerlingen beleven en ervaren actief wat dans betekent door uitdrukking te geven aan hun gevoelens en ideeën. Ze leren door uitdagende bewegingssituaties hun bewegingsrepertoire uit te breiden en hun eigen werk, alleen of als deelnemer, te presenteren. Tijdens de workshop worden de vaardigheden ‘creativiteit’ en ‘samenwerken’ aangesproken.

Doelgroep: voor alle groepen voortgezet onderwijs, ook geschikt voor het praktijkonderwijs
Locatie: bij SKVR of op school 
Duur: 2 uur
Kosten: bij SKVR € 156,- ; op school € 240,-
Groepsgrootte: maximaal 20 leerlingen per workshop
Extra voorwaarden:  op school alleen mogelijk in een grote gymzaal

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.