Street-art

Street-art

Workshop van 2 uur voor voortgezet onderwijs

Uw leerlingen maken kennis met Street-Art, Stencil-Art en Graffiti. Ze leren over het ontstaan van deze kunstuiting en de verschillende stromingen waarbij bekende namen als de 'Rotterdamse' TelmoMiel en Lastplak en ook de Britse Banksy zal niet ontbreken. Uw leerlingen leren verschillende (stencil)technieken beheersen, ontwerpen en denken na over de relevantie van kunst in de openbare ruimte. Ze leren nadenken over kleurkeuzes en vormentaal. De leerlingen maken verschillende ontwerpen die als kunstwerk in de buitenruimte getoond kunnen worden. Met spuitbussen op waterbasis maken uw leerlingen echte Street-Art.

Kiest u voor de workshop, dan maakt u een keuze tussen Graffiti (Street-Art spuiten) en Stencil-art (Street-Art stencil).

Doelen en 21ste eeuwse vaardigheden:
Leerlingen leren na te denken over het maken van kunst in de buitenruimte en wat er bij komt kijken wanneer je een verandering in de buitenruimte aanbrengt. In deze workshop leren leerlingen onder andere ontwerpen en presenteren. Ook maken ze kennis met de betekenis van kunst in de buitenruimte. In deze workshop komen sociale en culturele vaardigheden aan bod door de relatie die deze kunstuiting legt met de buitenruimte en de buurt.

Doelgroep: voortgezet onderwijs, ook geschikt voor het praktijkonderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten:  
Street-Art spuiten  Op een SKVR locatie: € 260,- ; op school € 270,- per groep incl. materiaal
Optioneel bij te leveren: een ondergrond. Papier € 40,- / canvas € 80,-
Street-Art stencil Op een SKVR locatie: € 185,-, op school € 195,-per groep incl. materiaal
Optioneel bij te leveren: een ondergrond. Mini canvas € 25,- / papier € 40,- /canvas €80,-
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15, meerdere groepen per keer mogelijk

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.