/Upload/Beeldend.gif

Workshops & lessenseries Beeldende kunst

Tijdens de workshops en lessenseries SKVR Beeldende kunst ontwikkelen uw leerlingen een eigen expressieve beeldtaal. Ze maken zichzelf verschillende technieken, vaardigheden en materialen eigen; zowel in het platte vlak als ruimtelijk. Daarnaast leren ze kijken door de ogen van een kunstenaar. Bij het maken van een kunstwerk gaat het altijd om het proces: inspireren, onderzoeken, keuzes maken, experimenteren en reflecteren staan centraal. De activiteiten vinden plaats op school of in de studio's of ateliers van SKVR.


Architectuur

Workshop van 2 uur voor voortgezet onderwijs, ook geschikt voor het praktijkonderwijs
 
Onder leiding van een SKVR Beeldende kunst docent leren uw leerlingen de kunst van het architectonisch vormgeven.
Lees meer »

Modelboetseren

Workshop van 2 uur voor klas 1 t/m 3 voortgezet onderwijs, ook geschikt voor het praktijkonderwijs
 
In deze workshop werken uw leerlingen aan een beeld naar levend model. Al kijkend en onderzoekend krijgen de leerlingen meer inzicht in het verbeelden van een model, leren ze werken met verhoudingen en ontwikkelen ze een ruimtelijk gevoel.
Lees meer »

Beeldmerk

Workshop van 2 uur voor voortgezet onderwijs
 
Onder leiding van een SKVR docent leren uw leerlingen hun eigen identiteit verbeelden in een logo. De leerling denkt hierbij na over zichzelf en de eigen identiteit. Het logo krijgt een prominente plek op een tas.
Lees meer »

Meestervervalsers

Workshop voor het voortgezet onderwijs 
 
In deze workshop maken de leerlingen een vervalsing van een meesterwerk uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.
Lees meer »

Striptekenen

Lessenserie van 4 lessen van 2 uur of workshop van 2 uur voor voortgezet onderwijs, ook geschikt voor praktijkonderwijs
In deze lessenserie en workshop gaan uw leerlingen striptekenen. Ze maken een strip over een leuk of spannend verhaal of tekenen zichzelf als super-stripheld.
Lees meer »

Street Art

       

Workshop van 2 uur voor voortgezet onderwijs        
         
Uw leerlingen leren in deze lessenserie en workshop over het ontstaan en de verschillende stromingen van Street-artStencil-art en Graffiti. Ze maken zelf ontwerpen en denken na over de relevantie van kunst in de openbare ruimte.        
Lees meer »  

Etsen

       

Workshop van 2,5 uur voor havo/vwo        
         
Tijdens deze workshop ontwikkelen uw leerlingen een idee, krassen hun idee uit in plexiglas en drukken zo hun eigen ets. Uitgangspunt voor het ontwerp zijn ‘tegenstellingen’.        
Lees meer »  

In The Box - Out Of The Box

       

Workshop van 1,5 uur voor voortgezet onderwijs         
         
In deze speelse workshop ervaren uw leerlingen de verrassende werking van toeval en samengebrachte creativiteit. In deze workshop staan het creatief proces, communicatie en samenwerken centraal.         
Lees meer »  

Zeefdrukken

Workshop van 3  uur voor voortgezet onderwijs
Uw leerlingen maken in deze workshop een zeefdruk van eigen ontwerp op een T-shirt.
Lees meer »  

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.