Speciaal onderwijs

Is kunsteducatie op uw school een regelmatig terugkerend onderdeel? Veel scholen zien het belang van kunsteducatie in maar hebben zelf te weinig kennis in huis om het hun leerlingen gedegen aan te bieden. SKVR kan hierbij helpen. Onderstaande lessenseries zijn ontwikkeld voor leerlingen in het speciaal onderwijs. De docenten die de workshops verzorgen hebben ervaring en affiniteit met lesgeven in het speciaal onderwijs. 

lessenseries


Schrijf je lied

Muziek: Lessenserie van 4 lessen van 45 minuten voor cluster 3 so en vso.
Uw leerlingen maken in deze intensieve lessenserie kennis met verschillende muziekinstrumenten en maken hiermee een eigen lied.
Lees meer »
 

Alles heeft Ritme

Muziek: Lessenserie van 4 lessen van 45 minuten voor cluster 3 so en vso.
Leerlingen maken kennis met het bespelen van verschillende percussie instrumenten en gaan op ontdekking naar verschillende ritmes.
Lees meer »
 

Dit ben ik

Theater: Lessenserie van 4 lessen van 45 minuten voor alle clusters van het  speciaal onderwijs
In deze lessenserie maken uw leerlingen op een speelse en uitnodigende manier kennis met theater en laten ze zien wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden!
Lees meer »
 

Me, myself and I 

Theater: Lessenserie van 4 lessen van 45 minuten voor alle clusters van het vso.
In deze lessenserie  maken uw leerlingen op een speelse en uitnodigende manier kennis met theater en laten ze zien wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden!
Lees meer »
 

Meerwaarde van Kunsteducatie binnen het speciaal onderwijs
Voor vrijwel alle leerlingen binnen de vier clusters van het speciaal onderwijs geldt dat inzet van kunsteducatie hen een meerwaarde biedt. Kunsteducatie biedt leerlingen de mogelijkheid om zichzelf, hun zintuigen en hun omgeving op een andere manier te ontdekken. Dit levert een bijdrage aan hun cognitieve, emotionele en motorische ontwikkeling. Leerlingen kunnen, doordat ze zichzelf op een andere manier kunnen uiten, zelfverzekerder worden. Sommigen ontdekken zelfs een talent waarvan ze niet wisten dat ze het hadden. Veel scholen vinden dan ook dat kunsteducatie een belangrijk onderdeel is van-, of een waardevolle aanvulling is op het curriculum.

SKVR docenten voor het speciaal onderwijs
In het najaar van 2015 en het voorjaar van 2016 verzorgde SKVR in samenwerking met Stichting Tamino (voorheen stichting Papageno) een trainingstraject voor SKVR docenten. Ongeveer 10 docenten vanuit verschillende kunstdisciplines volgden de training. Zo kan SKVR nog beter aansluiten bij de wensen en behoeften van de leerlingen en hun docenten binnen het speciaal onderwijs.

Volg onze docenten
Rechts van deze tekst ziet u twee filmpjes die een impressie geven van het trainingstraject van onze docenten. 


Andrea KnolsWij gaan graag met u in gesprek 
Meer weten over de mogelijkheden voor uw school?

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320 of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.

 

Foto: Andrea Knols,coördinator onderwijs 

 

meer over skvr onderw•s

Contact & Samenwerken

Volg de docenten

Deel 1: SKVR Theater docent Gerry Buijk. Zij bezoekt VSO De Hoge Brug.


Deel 2: SKVR Muziek docent Jos Kamps loopt stage op VSO De Regenboog.

Tip: klik eerst op de afbeelding  om het afspelen te starten. Dubbelklik voor een vergrote weergave