/Upload/Theater (2).gif

Workshops & lessenseries Theater

Biedt uw leerlingen een uitdagende workshop of kies voor meer verdieping met een lessenserie.
Kinderen zijn spelende en nieuwsgierige wezens, die continu bezig zijn de wereld om zich heen te ontdekken. De theaterlessen van SKVR spelen in op die natuurlijke behoefte. Door het beoefenen van theater krijgen kinderen zelfvertrouwen en kijken zij op een andere manier naar zichzelf. Theater is een middel om te werken aan de persoonlijke en creatieve ontwikkeling van kinderen. Uitgangspunten zijn de authenticiteit van de deelnemers en het spelplezier.


Gelukkig & lang

Meespeelvoorstelling van 45 minuten voor groep 1 en 2
 
Gelukkig en lang is een meespeelvoorstelling waarin kinderen zowel meedoen als kijken. Tijdens de voorstelling raken ze vertrouwd met diverse sprookjesfiguren, maar dan net even anders. De boswachter heeft het moeilijk want vandaag is alles anders in het sprookjesbos.
Lees meer »

Monkie

Workshop van 1 uur voor groep 1 en 2
 
Monkie is een spannende theatrale boekbewerking gebaseerd op het boek van Dieter Schubert. Uw leerlingen leren tijdens de workshop hun eigen creativiteit in te zetten en te beheersen binnen gestructureerde spelopdrachten.
Lees meer »

Dolfje

Lessenserie van 3 lessen van 1 uur voor groep 3 en 4
 
Deze lessenserie is gebaseerd op het boek ‘Dolfje Weerwolfje’ van Paul van Loon. In gekaderde en inspirerende opdrachten leren uw leerlingen delen van het verhaal om te zetten naar theater.
Lees meer »

Voorleestheater

Lessenserie van 3 lessen van 1 uur voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8
 
Voorlezen en theaterspelen wisselen elkaar af in de lessenserie ‘Voorleestheater’, waar lezen, verbeelding en creativiteit centraal staan. Uw leerlingen maken op een speelse en uitnodigende manier kennis met theater.
Lees meer »

Presenteren kun je leren

Workshop van 1,5 uur voor groep 5/6 en 7/8
 
Presenteren kun je leren is een workshop waarin uw leerlingen op een laagdrempelige manier leren te spreken voor hun eigen groep. Een goede voorbereiding voor een spreekbeurt of boekbespreking.
Lees meer »

Wat doe jij?

Voorstelling en workshop van 1 uur  voor groep 7/8
 
Wat Doe Jij? is inspringtheater in de klas waarmee het onderwerp 'pesten' bespreekbaar wordt. De spelers van het onderwijsproject Young Stage confronteren de leerlingen met hun gedrag en dat van hun klasgenoten. Samen gaan ze actief op zoek naar mogelijkheden en oplossingen.
Lees meer »

360ME; speel de hoofdrol in je eigen VR film

Workshop van 2 uur voor groep 7 en 8
 
In deze innovatieve workshop acteren uw leerlingen in een korte VR of 360-graden film.  De film wordt online gedeeld en kan worden teruggekeken en herbeleefd via een VR-bril. 
Lees meer »
 

Dit ben ik

Lessenserie van 4 lessen van 45 minuten voor alle clusters van het  speciaal onderwijs
 
In deze lessenserie maken uw leerlingen op een speelse en uitnodigende manier kennis met theater en laten ze zien wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden!
Lees meer »

 

 


Ivy Coenegracht, coördinator primair onderwijsInformatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.

Foto: Ivy Coenegracht, coördinator primair onderwijs