/Upload/Schrijven (2).gif

Workshops & lessenseries Schrijven

Taalontwikkeling en plezier in schrijven gaan bij SKVR hand in hand. Uw leerlingen leren met plezier en creativiteit om te gaan met taal. De lessen kunnen op school of op een SKVR-locatie plaatsvinden. Het aanbod is opgebouwd met oog voor de ontwikkeling van de creativiteit van kinderen en de kerndoelen voor Kunstzinnige Oriëntatie.


Waarom jij er bent - Filosoferen met groep 1, 2 en 3

Workshop van 1,5 uur voor groep 1 t/m 3
 
Leerlingen krijgen het tijdloze prentenboek “Waarom jij er bent” van Wolfgang Erlbruch te horen en te zien. De leerlingen vragen zich af wat hen bijzonder maakt en wat de reden is dat zij er zijn.  Ze praten en tekenen daarover en komen zo tot de meest verrassende antwoorden!
Lees meer »

Feestelijke gedichtenles

Workshops van 1,5 uur voor groep 1 t/m 8
 
Een kleurrijke workshop vol poëzie! De leerlingen maken zelf gedichten of taaltekeningen en verspreiden deze als een feestelijke vlaggenslinger door de hele klas of school.
Lees meer »

Er was eens... Verteller op school

Vertelvoorstelling van 45 minuten voor groep 1 t/m 8
 
Geef uw themaweek of feestdag een bijzonder accent met een verteller op school. Uw leerlingen worden meegenomen in een thema door het verhaal van de verteller. 
Lees meer »

Bijzondere beesten - Schrijfworkshop over dieren

Workshop van 1,5 uur voor groep 3 t/m 5
 
In deze workshop staat  “Bibi’s bijzondere beestenboek” (2012) centraal. Net als schrijfster Bibi Dumon Tak tekenen en schrijven de leerlingen over de meest bijzondere (fantasie)dieren. We oefenen in zintuiglijk schrijven en proberen zo onze dieren tot leven te wekken.
Lees meer »

Lekker griezelen?! 

Workshop van 2 uur voor groep 5 t/m 8
 
In deze workshop filosoferen uw leerlingen over ‘angst’, ‘bang zijn’ en ‘griezelen’. Vervolgens schrijven ze een spannend verhaal dat op een griezelige manier aan elkaar gepresenteerd wordt.
Lees meer »

 


Ivy Coenegracht, coördinator primair onderwijsInformatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.

Foto: Ivy Coenegracht, coördinator primair onderwijs