Publicaties

Publicaties

Samen leren over leertijduitbreiding in Rotterdam

Op onderwijs010 staat een portret over SKVR in het kader van 'NulTien' samen leren over leertijduitbreiding in Rotterdam.

 

 


Hoe de hele school optimaal profiteert van kunstonderwijs

Het LKCA plaatste een artikel over het verstevigen van de verbinding tussen kunstonderwijs en school.
Lees hier het artikel

 

 


Onze kunstvakdocenten zijn echt keien!

Het LKCA plaatste een artikel over de inzet van Cultuurcoaches door SKVR.
Lees hier het artikel

 

 


Boomwhackers, Ritmestokjes én je eigen stem

Het Rotterdamse Onderwijs Magazine publiceerde in december 2016 een artikel over de SKVR Leerlijnen.
Lees hier het artikel

 

 


Kunst maak je samen, Cultuureducatie in de Rotterdamse Verlengde Leertijd

Het artikel 'Kunst maak je samen, Cultuureducatie in de Rotterdamse Verlengde Leertijd' verscheen in de landelijke ICC-gids van januari 2014. In het artikel vertellen Joan de Jong, adjunct directeur van de Maria Basisschool in Rotterdam en Nita Halman, projectleider Kunst ID, over de succesfactoren van het werken met leerlijnen in de SKVR lessen op school. SKVR en de school zijn zeer positief over de samenwerking.

Wilt u meer informatie over SKVR en Cultuureducatie in Verlengde Leertijd? Neem dan contact op met Nita Halman, coördinator primair onderwijs, via 010 – 271 8320 of onderwijs@skvr.nl. 
Wilt u meer informatie over de Maria Basisschool? Kijk dan op: www.kbs-mariaschool.nl.

Lees hier het artikel in de ICC Gids


 
Een praktijkvoorbeeld in het Rotterdams Onderwijs Magazine

Het Rotterdamse Onderwijs Magazine publiceerde in januari 2013 een artikel over de praktijk van KunstID lessen. Aan de hand van voorbeelden van de Mr. Van Eijckschool wordt verteld over de SKVR Leerlijnen Cultuureducatie en hoe de school en de kinderen dit ervaren.

Lees hier het artikel in ROM

 

 


 
De Cultuurcoach als ontbrekende schakel

Cultuurcoaches zijn onmisbaar tussen onderwijs en cultureel aanbod. Lees het interview met Nita Halman van SKVR hierover in Kunstzone.

Lees hier het artikel in Kunstzone
 

 

 


 
Theaterles van Kunstid in Jong010

SKVR geeft KunstID theater-lessen op verschillende Rotterdamse scholen. Over de theaterlessen op de Bavokring verscheen een artikel in Jong 010, dé Rotterdamse kinderkrant.

Lees hier het artikel in Jong010
 

 

 Leerlijnen KunstID

Met KunstID realiseert SKVR leerlijnen cultuureducatie op scholen voor primair onderwijs met verlengde leertijd. In de lessen staat de ontwikkeling van kinderen centraal. Ontwikkeling op het gebied van creativiteit, sociale en communicatieve vaardigheden en kunstzinnig talent.

Bekijk hier de SKVR Leerlijnen Cultuureducatie

 

 

 Kunst is keihard werken

In Kunst is keihard werken vertellen kunstdocenten, brede schoolcoördinatoren, schooldirecteuren én kinderen over hun ervaringen met kunstonderwijs in de verlengde leertijd op brede scholen in Rotterdam. Dit product dat KunstID is gaan heten, beoogt de ontwikkelkansen van kinderen door kunsteducatie te verankeren in het curriculum van de school. 

SKVR werkt samen met een school aan een duurzame relatie en een programma dat past bij de kinderen. Het kind staat centraal in de brede school en er worden kinderen bereikt die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst en cultuur. Kinderen ervaren de kunstlessen als een welkome afwisseling op het reguliere curriculum en het biedt ze de kans hun creatieve talenten aan te boren en te ontwikkelen. Bovenal blijken de kunstlessen een enorme opsteker voor hun zelfvertrouwen. 'Goud voor kinderen', aldus een enthousiaste schoolleider. Kunst is keihard werken is een eerbetoon aan alle mensen die met hart en ziel hun passie delen met kinderen en een praktisch naslagwerk voor kunstdocenten, culturele instellingen en brede scholen die het kunstonderwijs op deze manier willen integreren.

Prijs €17,95 incl. btw excl. verzendkosten / ISBN 978-94-90177-09-6. Bestellen? Kunst is keihard werken is te bestellen via De Boekfabriek.