Samenwerkingen

Samenwerkingen

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is al partner vanaf de start van Ieder Kind een Instrument. De beleving van live gespeelde symfonische (orkest) muziek vormt een perfecte aanvulling op de actieve muziekbeoefening . De kennismaking met het orkest is voor veel leerlingen een inspiratiebron en motivatie.

De voordelen voor uw school:

  • Alle groepen 4 en 7 bezoeken een schoolconcert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen.
  • Musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest verzorgen één keer per jaar een lesbezoek aan groep 6 (op de scholen die deelnemen aan het concert i.s.m. het Rotterdams Philh
  • armonisch Orkest).
  • De leerlingen van de groepen 6 treden aan het einde van het schooljaar op samen met de musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dit Groot Ieder Kind Een Instrument Orkest is te zien in de grote zaal van de Doelen.
  • Gratis concert! Een keer per jaar nodigt het orkest de directie, leerkrachten en IKEI docenten uit voor een avondconcert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tevens wordt er op die avond een bijeenkomst georganiseerd, waar wordt ingegaan op deze samenwerking tussen het orkest en SKVR.

(website Rotterdams Philharmonisch Orkest)


New Rotterdam Jazz Orchestra

Vanaf 2014 is er ook een samenwerking met het New Rotterdam Jazz Orchestra. Jazzmuziek opent deuren naar een andere werkwijze binnen de lessen van Ieder Kind een Instrument. Het New Rotterdam Jazz Orchestra verbindt zich met Ieder Kind een Instrument door voorafgaand aan het concert een bezoek te brengen in de klas. Maar ook door een speciale compositie te schrijven voor het concert. Deze bijzondere samenwerking biedt het New Rotterdam Jazz Orchestra en de basisschoolleerlingen de mogelijkheid om in contact te komen met elkaar.  

De voordelen voor uw school

  • Musici van het New Rotterdam Jazz Orchestra verzorgen één keer per jaar een lesbezoek aan groep 6 (op de  IKEI-scholen die meedoen aan het IKEI-concert i.s.m. het New Rotterdam Jazz Orchestra).
  • De leerlingen van de groepen 6 treden aan het einde van het schooljaar op samen met de musici van het New Rotterdam JazzOrchestra. Dit Groot Ieder Kind een Instrument Orkest is te zien in LantarenVenster.

(website New Rotterdam Jazz Orchestra)


Muziekcoalitie
SKVR vormt samen met Codarts Hogeschool voor de KunstenConcert- en Congresgebouw de DoelenMusic Mattershet Rotterdams Philharmonisch Orkest en het World Music and Dance Centre de Rotterdamse Muziek Coalitie. Deze unieke samenwerking heeft als gezamenlijke missie dat Rotterdam over een breed gezamenlijk muziekeducatief aanbod in doorlopende leerlijnen beschikt. Elk Rotterdams kind tussen de 4 en 18 jaar kan hier, zowel binnen- als buiten schooltijd, mee kennismaken en actief aan deelnemen.
Kijk voor meer informatie op www.overalmuziek.nl.

Met trots heeft de coalitie de muziekwebsite Oren Open gelanceerd.De kinderen maken kennis met mensen die in Rotterdam met muziek bezig zijn. Zo ontmoeten ze topdirigent Yannick Nézet-Seguin van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en duiken ze in het leven van zangeres en muziekambassadrice Neda Boin.
Kijk voor meer informatie op OrenOpen.nl

 

Orkest in de Klas

In de afgelopen jaren zagen verscheidene instellingen, los van elkaar, dat de muziekeducatie in Nederland niet eerlijk verdeeld is. Ieder Kind een Instrument van SKVR, MIK (Muziek in Ieder Kind) en Stichting Leerorkest vonden dat ieder kind de kans verdient om een instrument te leren bespelen en samen muziek te maken. Er is een samenwerking ontstaan die heeft geleid tot een bijzondere kennissite

De drie instellingen hebben afzonderlijk veel ervaring opgedaan, materiaal ontwikkeld, methoden beproefd en kennis gegenereerd. De uitwisseling met elkaar heeft een schat aan didactisch en pedagogisch materiaal opgeleverd. Deze schat willen deze instellingen delen met mensen die ook dromen van een Orkest in de Klas. Zodat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om op deze wijze lekker samen muziek te maken. In een paar maanden tijd hadden een heleboel mensen met nieuwe initiatieven zich gemeld die dit ideaal omarmen. Om te voorkomen dat al die projecten opnieuw het wiel moeten uitvinden is ‘Orkest in de klas’ ontwikkeld. Op deze kenniswebsite wordt kennis, ervaring en materiaal beschikbaar gesteld voor professionals die aan de slag willen met een orkest in de klas.

 
Kijk voor meer informatie op orkestindeklas.nl