Young Stage - Back to Back

Young Stage - Back to Back

Interactieve voorstelling en workshops, voorstelling 1,5 uur, workshop 1 uur (Beschikbaar vanaf november 2017)

Back to Back is de nieuwe interactieve voorstelling van Young Stage met dans, muziek, spel en taal.
Een voorstelling over de verhouding tussen geschiedenis en identiteit.

Uw studenten nemen plaatst op de vloer waar gespeeld wordt en maken hierdoor direct onderdeel uit van voorstelling. Samen met de spelers gaan ze de confrontatie aan met hun kijk op de geschiedenis en hoe dit hun identiteit heeft beïnvloed.
Wat is jou verteld? Wat is jouw geschiedenis? Hoe heeft dat invloed op je omgang met anderen?
De studenten worden op theatrale wijze verleid en uitgedaagd om te reageren op wat ze horen en zien. De interactie met de spelers wordt onderdeel van het verhaal. Afdwalen is onmogelijk, uw leerlingen zitten midden in de voorstelling!


“ Ik ben op reis gegaan, heb mijn spullen ingepakt, ben mijn ouders gevolgd, ik ben neergestreken. Ik zit in de klas, de kleur van de geschiedenisboeken is niet mijn kleur, ik zit in de klas en hoor niets van waar ik vandaan kom… ”


Veilige sfeer
Door uw studenten te betrekken bij de voorstelling laten we hen in een veilige sfeer meningen en verhalen delen en leren ze luisteren naar elkaar. De spelers zijn hiervoor getraind volgens de methodiek ‘Deep democracy’ zoals de Anne Frank stichting, partner in deze voorstelling, die gebruikt.

Workshops
Na afloop van de voorstelling gaan de studenten zelf actief aan de slag met de kunstvormen uit de voorstelling. In workshops dans, theater, muziek en/of taal wordt er vanuit de vorm weer een verbinding gemaakt met de thematiek van de voorstelling.

Bijzondere samenwerking
Young Stage is een samenwerking tussen LabZ (Theater Zuidplein), DEGASTEN en SKVR en maakt voorstellingen met maatschappelijke thema’s. De voorstelling Back to Back wordt gemaakt in samenwerking met de Anne Frank Stichting.

Young Stage spreekt de taal van de studenten, en weet wat hen bezighoudt en uitdaagt. De groep bestaat uit jonge Rotterdamse en Amsterdamse, getalenteerde spelers, semi-professionals, die een voorbeeld vormen voor andere jongeren. Jong talent ontmoet jong talent.

Het is mogelijk de voorstelling en workshops bij u op school, bij SKVR of in Theater Zuidplein te laten plaats vinden. De voorstelling kan afzonderlijk of in combinatie met de workshops afgenomen worden. Zowel de voorstellingen als de workshops zijn geschikt voor MBO studenten en worden gegeven door jonge docenten en spelers van Young Stage.

Doelen en 21ste eeuwse vaardigheden:
De volgende vaardigheden komen aan bod: creatief denken, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden.

Doelgroep: alle groepen MBO
Locatie: op school, bij SKVR of in Theater Zuidplein
Duur: voorstelling 1,5 uur, workshop 1 uur
Kosten: voorstelling €750,-  workshop €120,-  | 2e voorstelling (op dezelfde dag en locatie) € 450,- 
Groepsgrootte: 100 studenten per  voorstelling, 15 per workshop

 

 

Powered by flickr embed.


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het boeken van deze voorstelling en workshops. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.