Workshops & lessenseries schrijven

Workshops & lessenseries schrijven

Taalontwikkeling en plezier in schrijven gaan bij SKVR hand in hand. Uw studenten leren met plezier en creativiteit om te gaan met taal.


Elevator Pitch – Presenteer jezelf!

 

Workshop van 2 uur voor alle groepen mbo  
   
Deze workshop daagt de studenten uit om zichzelf te laten zien en te presenteren in een korte ‘elevator pitch’. Op creatieve wijze verwoorden én verbeelden zij wie ze zijn en waar ze voor staan en leren dat enthousiast en overtuigend neer te zetten voor een publiek.  
Lees meer»

Spoken word

 

Workshop van 2 uur voor alle niveau's mbo  
   
Spoken word is ritmisch voordragen, sommigen noemen het zelfs rappen zonder muziek. Tijdens deze workshop leren uw studenten hoe zij hun eigen gedachten op een creatieve manier kunnen verwoorden en presenteren.
Lees meer»

Argument - leren debatteren

 

Wat ik bedoel - leren argumenteren

Workshop van 2 uur voor alle niveau's mbo  
   
Studenten gaan met elkaar in debat over deze verschillende onderwerpen en krijgen zo meer respect voor elkaar en voor elkaars mening. Je mening goed leren verwoorden is hierbij een even belangrijk doel als het goed leren luisteren naar elkaar.
Lees meer»

Columns schrijven

 

Workshop van 2 uur voor alle leerjaren vanaf niveau 3   
   
Uw studenten krijgen tips en trucs om hun mening in een aansprekende column te verwoorden. Ze schrijven aan de hand van opdrachten die ze alle ruimte laten.
Lees meer»

What's new(s)? Journalistiek schrijven

 

Workshop van 2 uur voor alle niveau's mbo  
   
Elke dag komen uw studenten in aanraking met nieuws; via internet, (dag)bladen, radio en tv. Maar wat is ‘nieuws’ eigenlijk en hoe wordt het gemaakt? In deze workshop leren de studenten wat het verschil is tussen feiten en meningen èn hoe zij zelf nieuws kunnen maken.
Lees meer»

Chicks and the city - lessenserie radiomaken i.s.m. Radio Rijnmond

 

Workshop van 2 uur  of lessenserie van 4 lessen van 2 uur, voor mbo  
   
Een multidisciplinair onderwijsproject in samenwerking met het programma Chicks and the City van Radio Rijnmond, waarin jongeren leren wat nodig is om een eigen liveradioshow te maken en presenteren.
Lees meer»
 

‘Ik en Erasmus’ – spoken word

 

Workshop van 2 uur oor MBO niveau  2 t/m 4  
   
Er is een brug naar hem vernoemd, een ziekenhuis en op het plein voor de Laurenskerk staat een standbeeld, maar wie was Desiderius Erasmus eigenlijk? Uw studenten maken kennis met de bekende Rotterdamse filosoof,  humanist en schrijver en verwoorden via spoken word op creatieve wijze  hun eigen gedachtegoed.
Lees meer»

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.