What's new(s)? Journalistiek schrijven

What's new(s)? Journalistiek schrijven

Workshop van 2 uur voor alle niveaus mbo   

Elke dag komen uw studenten in aanraking met nieuws; via internet, kranten, radio en tv. Maar wat is ‘nieuws’ eigenlijk en hoe wordt het gemaakt? In deze workshop leren de studenten wat het verschil is tussen feiten en meningen én hoe zij zelf nieuws kunnen maken.
Een docent met ervaring in de journalistiek gaat met de studenten in gesprek over hoe nieuws gemaakt wordt. Ze bespreken recente gebeurtenissen en hoe die in het nieuws gekomen zijn. Zij gaan daarbij in op het verschil tussen feiten en meningen. Daarna gaan ze zelf aan de slag met het interviewen van hun medestudenten over het nieuws.

Doelen en 21ste eeuwse vaardigheden:
De studenten leren een helder interview schrijven. Zij leren hun mening verwoorden en het verschil maken tussen meningen en feiten. De les draagt bij aan de mediawijsheid van de studenten.

Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus van het mbo
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: bij SKVR € 95,- ; op school €125,-
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.