/Upload/chicksandthecity_groot.jpg

Chicks and the city - workshop of lessenserie radiomaken i.s.m. Radio Rijnmond

Workshop van 2 uur  of lessenserie van 4 lessen van 2 uur, voor mbo

In een workshop van twee uur werken uw studenten, jongens en meiden, in een razendsnel tempo aan een radioshow die live, online, wordt uitgezonden. In deze multidisciplinaire workshop gaan we aan de slag met media, performance en schrijven. Binnen de lessenserie gaan we de diepte in en en nemen voor alle onderdelen meer de tijd. 

De inhoud van de show bedenken de leerlingen: Zij dragen (actuele) onderwerpen aan, doen onderzoek naar hun onderwerp, bedenken een creatieve invalshoek en maken korte reportages. Alles komt samen in een live-online-radio-uitzending; in de workshop maken we daarvoor gebruik van SilentDisco headsets om de sfeer te creëren dat alle studenten zich 'in' dezelfde radiostudio bevinden.

Voor jongeren die nu opgroeien, zijn media een vanzelfsprekend onderdeel van hun leven. Deze workshop sluit op een speelse manier aan bij hun belevingswereld en maakt het tegelijkertijd mogelijk om aandacht te besteden aan actuele, maatschappelijke thema's en essentiële communicatieve vaardigheden. Een ervaring die je in staat stelt om vervolgens zelf ook kritisch naar andere media te kijken en een ervaring die bijdraagt aan het vermogen om je eigen mening vorm te geven.

21e -eeuwse & burgerschapsvaardigheden

  • Zelfstandig en creatief denken door eigen ideeën en actuele onderwerpen aan te dragen, te onderzoeken en vorm te geven.
  • Werken aan communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen door te presenteren en te interviewen. De studenten leren meer over zichzelf en leren zich verplaatsen in de belevingswereld van de ander.
  • Samenwerken; doelgerichtheid, ondernemingszin en flexibiliteit .
  • Mediawijsheid, door zelf radio te maken leren de studenten ook kritisch naar andere media kijken.

Workshop

Doelgroep: mbo
Locatie: SKVR Rotterdam centrum
Duur: 2 uur
Kosten: € 250,-
Groepsgrootte: maximaal 30 deelnemers per groep 

Lessenserie

Doelgroep: mbo
Locatie: SKVR Rotterdam centrum
Duur: 4 lessen van 2 uur
Kosten: bij SKVR € 392,- ; op school € 560,- 
Groepsgrootte: maximaal 30 deelnemers per groep 

 

Chicks And The City is een jongeren radio programma dat wekelijks uitgezonden wordt op RTV Rijnmond. Hierdoor is het mogelijk om naar een live uitzending bij RTV Rijnmond toe werken met de leerlingen. Informeer naar de mogelijkheden. Kijk ook op: www.chicksandthecity.nl

 

 

Powered by flickr embed.


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.