Argument - leren debatteren

Argument - leren debatteren

Workshop van 2 uur voor alle niveaus en leerjaren mbo

De docent zoekt samen met de studenten naar onderwerpen die hen bezighouden en maakt daar stellingen bij. Onderwerpen kunnen uiteenlopen van de vluchtelingencrisis tot de vrijheid van meningsuiting, maar ook wel/ geen seks voor het huwelijk, Ajax vs Feyenoord of het ontbreken van gym op het rooster. Kortom, geen onderwerp wordt geschuwd. Studenten gaan met elkaar in debat over deze verschillende onderwerpen en krijgen zo meer respect voor elkaar en voor elkaars mening. Je mening goed leren verwoorden is hierbij een even belangrijk doel als het goed leren luisteren naar elkaar.

Doelen en 21ste eeuwse vaardigheden:
De studenten leren argumenteren en maken kennis met de regels van het debat. Ze leren luisteren naar elkaar en respectvol om te gaan met de mening van een ander. Deze workshop draagt bij aan de vaardigheden communiceren (het effectief overbrengen van een boodschap), kritisch denken (het formuleren van een eigen onderbouwde mening) en creativiteit (nieuwsgierigheid, een onderzoekende houding en toegepaste verbeeldingskracht).

Workshop  
Doelgroep: mbo alle leerjaren & niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: bij SKVR € 95,- ; op school € 125,-
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15 

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.