StartUp – Ontwerp voor de toekomst

StartUp – Ontwerp voor de toekomst

Workshop van 2 uur voor mbo niveau 2, 3 en 4

Uw studenten krijgen in deze workshop te horen dat ze eigenaar zijn van een nieuw bedrijf, een ‘Startup’. Hiervoor moeten ze een vernieuwend product gaan ontwerpen en presenteren waarbij ze gebruikmaken van nieuwe technologie.

Geïnspireerd door een rondleiding door Het Nieuwe Instituut en een introductie met voorbeelden van andere startups, onderzoeken de studenten welk product de wereld in de toekomst nodig heeft. Een product dat het leven makkelijker maakt of aangenamer. Of een product dat een probleem oplost dat we in de toekomst dreigen te hebben.

Het ontwerp, een mockup of model, wordt gemaakt met eenvoudige materialen, zoals potlood, karton, papier en klei, tot digitale middelen zoals diverse apps en natuurlijk de fantasie en creativiteit van de studenten.

Zoals dat bij een echte Startup hoort presenteren de ontwerpers hun design in een heuse pitch. Hierbij maken ze gebruik van een zelfgemaakt filmpje dat tot stand komt met behulp van o.a. animatietechnieken en een green-screen.

21e eeuwse vaardigheden
Leerlingen denken na over hun omgeving en leefwereld en over de manier waarop ze die kunnen veranderen. Ze leren met verschillende materialen en media een idee uit te werken tot een concept voor een nieuw innovatief product. Verder denken ze na over wat de beste manier is om hun product te presenteren (te pitchen).

Doelgroep: mbo niveau 2, 3 en 4
Locatie: Het Nieuwe Instituut
Duur: 2 uur, inclusief rondleiding van 30 minuten
Kosten: € 120,- per groep inclusief materiaal, inclusief entree Nieuwe Instituut
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15, maximaal 2 groepen per keer mogelijk


StartUp is een samenwerkingsproject van SKVR en Het Nieuwe Instituut.


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.