Striptekenen

Striptekenen

Lessenserie van 4 lessen van 2 uur of workshop van 2 uur voor mbo

In deze lessenserie en workshop gaan uw studenten striptekenen. Vrijwel ieder onderwerp is een mogelijk uitgangspunt voor het maken van een strip; een spannend verhaal uit de geschiedenisles een scène uit een film of een situatie die de student zelf heeft meegemaakt. In de lessenserie en workshop leren de studenten hoe ze de karaktertrekken van een hoofdpersoon tekenen. Dat kunnen ze ook zelf zijn. De SKVR docent leert de studenten hoe ze op papier verbeelden wat de hoofdpersonen doen om te bereiken wat ze willen. Gaan ze de schurk te lijf? Worden ze verliefd, maar kunnen ze hun liefste niet bereiken? De studenten bedenken het allemaal zelf .

Doelen en 21ste eeuwse vaardigheden:
De studenten ervaren hoe ze een kort verhaal kunnen vertellen en verbeelden. De studenten kunnen een strip bedenken en een verhaal verwerken in plat vlak. De studenten hebben zich verschillende striptekentechnieken eigen gemaakt. Door vanuit de eigen verbeelding een stripverhaal te bedenken en te tekenen wordt de vaardigheid creativiteit aangesproken.

Workshop
In de workshop werken de studenten in twee uur toe naar een resultaat.

Doelgroep: voor alle groepen mbo
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: bij SKVR: € 131,- ; op school; € 175,-
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15, meerdere groepen per keer mogelijk

 

Lessenserie
In de lessenserie diepen de studenten het karakter verder uit door de aandacht voor verschillende houdingen en standpunten.

Doelgroep: voor alle groepen mbo
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 4 lessen van 2 uur
Kosten: op aanvraag
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15, meerdere groepen per keer mogelijk                    
   

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.