Workshops & lessenseries Beeldende kunst

Workshops & lessenseries Beeldende kunst

Tijdens de workshops en lessenseries SKVR Beeldende kunst ontwikkelen uw studenten een eigen expressieve beeldtaal. Ze maken zichzelf verschillende technieken, vaardigheden en materialen eigen; zowel in het platte vlak als ruimtelijk. Daarnaast leren ze kijken door de ogen van een kunstenaar. Bij het maken van een kunstwerk gaat het altijd om het proces: inspireren, onderzoeken, keuzes maken, experimenteren en reflecteren staan centraal. De activiteiten vinden plaats op school of in de studio's of ateliers van SKVR.


Kijk Dan! – Visual Thinking Strategies 

Workshop van 1,5 uur voor mbo
 
In deze Visual Thinking Strategies (VTS) workshop ervaren uw studenten wat open en zonder oordeel kijken naar kunstwerken en het luisteren naar en voortbouwen op elkaars ideeën oplevert.
Lees meer »

In the box - out of the box

Workshop van 1,5 uur voor mbo
 
In deze speelse workshop ervaren uw studenten de verrassende werking van toeval en samengebrachte creativiteit. In deze workshop staan het creatief proces, communicatie en samenwerken centraal.
Lees meer »

Kunst Appetizers

Workshop van 2 uur voor mbo
 
Uw studenten leren in twee uur verschillende beeldende opdrachten om in te zetten in hun toekomstig beroep met kinderen tussen 2 en 12 jaar, bijvoorbeeld bij een BSO of kinderdagverblijf.
Lees meer »

Beeldmerk

 

Workshop van 2 uur voor mbo  
   
Onder leiding van een SKVR docent leren uw studenten hun eigen identiteit verbeelden in een logo. De student denkt hierbij na over zichzelf en de eigen identiteit. Het logo krijgt een prominente plek op een tas.  
Lees meer »  

Etsen

     

Workshop van 2,5 uur voor mbo      
       
Tijdens deze workshop ontwikkelen uw studenten een idee, krassen hun idee uit in plexiglas en drukken zo hun eigen ets. Uitgangspunt voor het ontwerp zijn ‘tegenstellingen’.      
Lees meer »      

Striptekenen

       

Lessenserie van 4 lessen van 2 uur of workshop van 2 uur voor mbo        
         
In deze lessenserie en workshop gaan uw studenten striptekenen. Ze maken een strip over een leuk of spannend verhaal of tekenen zichzelf als super-stripheld.        
Lees meer »  

Street Art

       

Workshop van 2 uur voor mbo        
         
Uw studenten leren in deze workshop over het ontstaan van de verschillende stromingen van Street-art, Stencil-art en Graffiti. Ze maken zelf ontwerpen en denken na over de relevantie van kunst in de openbare ruimte        
Lees meer »  

Architectuur

Workshop van 2 uur voor mbo
Onder leiding van een SKVR Beeldende kunst docent leren uw studenten de kunst van het architectonisch vormgeven.
Lees meer »

Modelboetseren

Workshop van 2 uur voor mbo
 
In deze workshop werken uw studenten aan een beeld naar levend model. Al kijkend en onderzoekend krijgen de studenten meer inzicht in het verbeelden van een model, leren ze werken met verhoudingen en ontwikkelen ze een ruimtelijk gevoel.
Lees meer »

Meestervervalsers

Workshop van 135 min (bij museum) of 90 min (bij SKVR of op school) voor mbo
 
Oog in oog met het echte meesterwerk dringt de vraag zich op: ‘Heb ik de meester kunnen evenaren?’ In deze workshop maken de studenten een vervalsing van een meesterwerk uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.
Lees meer »

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.