Make You Move

Make You Move is een dansproject van SKVR. In dit project koppelen we dansen aan het bevorderen van een gezonde leefstijl. Dat doen we via danslessen aan kinderen en jongeren van 10 tot en met 18 jaar, die we ontmoeten op hun eigen school. Het project gaat van start tijdens de gymles. Daar kunnen leerlingen zich na een introductieles aanmelden voor een gratis traject van 15 danslessen na schooltijd. De leerlingen werken, onder begeleiding van een dansdocent, aan een dynamische showcase. Alle groepen presenteren hun showcase tijdens een vriendschappelijke finale die een feestelijke en positieve afsluiting vormt van het danstraject.

Ben je op zoek naar de volgende stap in je danscarrière? Kijk dan op de pagina van Make You Move On.

Jongeren van Make You Move van het Carre College (ISK) en van de Brassbandschool geven het startsein voor de Feyenoord Street League (Foto: Hester Blankestijn)

Dans en sport gaan bij Make You Move hand in hand. Deelname aan het traject betekent voor de leerlingen veel meer dan een wekelijkse dansles. In Rotterdam is dans een belangrijk onderdeel van de jongerencultuur. In de lessen komen bijna alle urban-dansstijlen aan bod. Een goede sfeer tijdens de lessen is daarin belangrijk. Elkaar helpen en steunen betekent samen leren. In een positieve sfeer zijn de jongeren trots op elkaar én op zichzelf. Make You Move is een ideaal project dat de doelen van SKVR samenbrengt met de wensen van de doelgroep.

We geven dit seizoen les op de volgende scholen en wijklocaties: Calvijn Maarten Luther, Lucia Petrus Mavo, Veenoord LMC, Carré College ISK, Vakcollege De Hef, Calvijn Lombardijen, Het Vakhuis, Oscar Romero, SKVR Dalweg en het WMDC. Ben je (na Make You Move) toe aan een volgende stap in je danscarrière? Schrijf je dan in voor Make You Move On!

Carre ISK en #TYCD uitgeroepen tot beste dansers van Rotterdam

De dansers van de teams Carre ISK en #TYCD mogen zich het komende jaar Rotterdams Kampioen Dans noemen. De groepen kregen de eerste prijs in de danswedstrijd overhandigd uit handen van wethouder Adriaan Visser van Sport & Cultuur.

Het Oude Luxor Theater was het podium waar vijftien verschillende dancecrews afkomstig uit heel Rotterdam hun danskunsten mochten vertonen. Verschillende dansstijlen kwamen aan bod tijdens deze spannende, maar vriendschappelijke strijd. Van streetdance tot hiphop tot azonto. Alle optredens werden beoordeeld door een vakjury: Hassani le Courvreur (voormalig Europees kampioen poppen), Evita de Roode (SKVR) en Cassius Verbond (van de boyband B-brave). Naast de optredens van de crews waren er ook individuele battles en showcases van professionele dansers.

Make You Move

Een videoverslag van Make You Move met een impressie van de lessen en de finale in het WMDC in Delfshaven.

Make You Move stond met een artikel in het SKVR Magazine:

 

 

Dansdocent Sheree Lenting geeft les op Calvijn Maarten Luther. Lees meer over haar ervaring in dit artikel in het Rotterdams Onderwijs Magazine. Verdienen uw leerlingen ook een kans om te werken aan een actieve en gezonde leefstijl door middel van dans? Neem dan contact op met buurtsportcoach SKVR Dans, Dorinda Dijs: d.dijs@skvr.nl.


SKVR organiseert Make You Move naar aanleiding van het programma Sport en Bewegen in de Buurt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Doel van SKVR is het bevorderen van actieve deelname aan dans gekoppeld aan het stimuleren van de keuze voor een gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren van 10 tot en met 18 jaar.

 

Meer over Dichtb•

Nieuws

Dans in een choreografie van Piet Rogie
Dans in een choreografie van Piet Rogie
Meedansen in een voorstelling van een professionele...
Beeldende kunst met Syrische kinderen
Op vraag van de Pendrecht Kinderfaculteit verzorgde SKVR drie...
150 Rotterdamse jongeren zetten dans op de kaart
150 Rotterdamse jongeren zetten dans op de kaart
Winkelend publiek en nietsvermoedende voorbijgangers werden...

Support Fons

Bl•f op de hoogte!