Partners van SKVR Dichtbij

Partners van SKVR Dichtbij

De activiteiten van SKVR Dichtbij worden ontwikkeld met sociale partners. Fondsen en overheden co-financieren een deel van deze activiteiten vanwege het maatschappelijke doel. Op dit moment werken we onder andere samen met de volgende partijen*.


  Bij Corrie is een wijkcentrum in Hillesluis en organiseert allerlei activiteiten die bijdragen aan de persoon­lijke ontwikkeling én die de culturele en maatschap­pelijke samenhang in de wijk bevorderen.
     
  -- Community Art Lab-XL (CAL-XL), het Nederlands laboratorium voor kunst en samenleving, is een netwerkorganisatie van koplopers die streven naar een grotere rol van kunst in maatschappelijke ontwikkeling.
     
  De Cultuurscouts stimuleren bewoners en kunstenaars om grote en kleine ideeën op het gebied van cultuur of kunst in de buurt waar te maken. De Cultuurscouts en SKVR delen een gezamenlijk belang in het betrekken van zoveel mogelijk Rotterdammers bij culturele activiteiten en weten elkaar daarin goed te vinden.
     
  De Verre Bergen is een filantropische organisatie die zich sinds 2011 inzet voor een sterker en beter Rotterdam. Door een aantal kleinere projecten van SKVR in de Rotterdamse wijk Hillesluis te ondersteunen, willen we onderzoeken hoe kunst en cultuur kunnen bijdragen aan een krachtiger wijk.
     
  DOCK is een organisatie die maatschappelijke participatie wil bevorderen door samenwerking tussen burgers, buurten, politie, gemeente, woningcorporaties e.d. DOCK faciliteert, geeft richting en helpt mensen op weg.
     
  DutchMasters is Rabbani Sayed. Rabbani is 28 jaar komt uit Rotterdam. Hij begon met breakdance toen hij 13 jaar was. Inmiddels behoort hij tot een van de beste breakers van Nederland.
     
  Han Hoezen; filmmaker, allround, dromer, uitvoerder. De laatste jaren maakt hij vooral documentair werk. De onderwerpen hebben meestal een maatschappelijke- of wetenschappelijke relevantie.
     
  Het HipHopHuis bestaat sinds 2002 en is opgericht om een thuishaven te bieden aan HipHop liefhebbers uit Rotterdam en omstreken. Het HipHopHuis streeft ernaar om hoge kwaliteit te bieden tegen lage tarieven, zodat deelname voor iedereen mogelijk is.
     
  Op negen locaties, verspreid over de Randstad, biedt Hogeschool Inholland ruim zeventig bacheloropleidingen aan op alle interessegebieden: van gezondheidszorg tot economie en van techniek tot onderwijs. Lees meer over de samenwerking...
     
  Hogeschool Rotterdam is een dynamische kennisonderneming voor hoger beroepsonderwijs. Het biedt negentig opleidingen, verspreid over diverse locaties in de stad, in de richtingen Kunst, Onderwijs, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Economie, Techniek en Media & ICT.
     
  De Pendrecht Universiteit zit boordevol lessen uit deze Rotterdamse wijk. De docenten, wetenschappelijk medewerkers, professoren en eredoctors zijn bewoners van de wijk, trots op hun wijk en klaar voor de toekomst!
     
  R-Newt is een broedplek van gemotiveerde jongeren die zich in hun vrije tijd willen ontwikkelen, op zoek willen naar hun talent door middel van motiverings -en talentcoachingstrajecten.
  RIOzorg onderzoekt en behandelt kinderen tussen de zes en veertien jaar die vastlopen in hun ontwikkeling. Thuis en op school.
     
  Speeltuinvereniging Hillesluis, zoals de vereniging officieel heet, is gevestigd in de wijk Hillesluis in Rotterdam-Zuid en opgericht op 23 juli 1938.
     
  Vitaal Pendrecht, dé startpagina van de Rotterdamse wijk Pendrecht.

 


* Vanwege de voortdurende ontwikkeling van nieuwe projecten kan deze lijst incompleet zijn. Mis je een partner of hoor jij op deze lijst te staan? Neem dan contact met ons op.

Meer over Dichtb•

Nieuws

Dans in een choreografie van Piet Rogie
Dans in een choreografie van Piet Rogie
Meedansen in een voorstelling van een professionele...
Beeldende kunst met Syrische kinderen
Op vraag van de Pendrecht Kinderfaculteit verzorgde SKVR drie...
150 Rotterdamse jongeren zetten dans op de kaart
150 Rotterdamse jongeren zetten dans op de kaart
Winkelend publiek en nietsvermoedende voorbijgangers werden...

Support Fons

Bl•f op de hoogte!