Beeldende kunst met Syrische kinderen

7 juli 2017

Op vraag van de Pendrecht Kinderfaculteit verzorgde SKVR drie beeldende lessen voor een groep van twaalf Syrische kinderen. De lessen bestonden uit tekenen met houtskool, schilderen en bamboestieken. Naast de beeldende kwaliteiten werd er ook aandacht besteed aan de Nederlandse taal en samenwerken. Tijdens de tweede les gingen de kinderen aan de slag met schilderen, waarbij zij twee dieren combineerden en er een naam aan gaven. Er ontstonden grappige combinaties als een ‘spineleon’ en ‘leeoes’.  

    

    

Alaa (10 jaar), die maar net een jaar in Nederland woont vertelt: “Ik vind de lessen van meester Mart heel erg leuk. Ik hou wel van tekenen, maar ook van muziek maken. Ik volg naast deze lessen ook pianolessen. In mijn vrijetijd speel ik graag spelletjes en klets ik met mijn vriendinnen.”

Aan het einde van de serie van drie ontvingen ze een diploma ‘Talent’. De kinderen en hun ouders waren super trots op het eindresultaat en het diploma. En wij ook! Een aantal van deze kinderen kan na de vakantie meedoen aan “een rugzak vol talent “, waardoor ze ook in aanraking komen met dans, rap, filmpjes  maken en de ebru techniek.

   

Een Rugzak vol Talent is mede mogelijk gemaakt door: Jeugdcultuurfonds, Maatschappij tot nut van t’ Algemeen,  Stichting De Verre Bergen, Stichting Elise Mathilde Fonds en Stichting Helpt Jongeren.

 

 

 

 

Meer over Dichtb•

Nieuws

Dans in een choreografie van Piet Rogie
Dans in een choreografie van Piet Rogie
Meedansen in een voorstelling van een professionele...
Beeldende kunst met Syrische kinderen
Op vraag van de Pendrecht Kinderfaculteit verzorgde SKVR drie...
150 Rotterdamse jongeren zetten dans op de kaart
150 Rotterdamse jongeren zetten dans op de kaart
Winkelend publiek en nietsvermoedende voorbijgangers werden...

Support Fons

Bl•f op de hoogte!