Interviews

Muziekles voor alle Rotterdamse kinderen

 

Kinderen die normaal niet zo snel toegang hebben tot muziekonderwijs krijgen op de Wijkmuziekschool van  SKVR wél de kans om een instrument te leren spelen. Dat levert vrolijke gezichten op en mooie muziekstukken. Een kijkje op de Wijkmuziekschool in Crooswijk, waar Marijn van der Linden gitaar- en orkestles geeft.

Lees verder...


Dansen met Make You Move op Lucia Petrus

 

Make Your Move is een spannend urban dansproject, aangeboden door SKVR op middelbare scholen in Rotterdam. Van een professionele danscoach leren scholieren dansmoves die resulteren in een spetterend optreden, terwijl ze ondertussen ongemerkt flink aan hun gezondheid werken. Maar dansen betekent nóg meer!

Lees verder...


Ik Droomde op De Hef

 

In het kooklokaal van Vakcollege de Hef stijgen de lekkerste geuren op. Moeders en hun dochters staan aan glimmende fornuizen,  snijden paprika’s en bakken uien. Het is een bijeenkomst van ‘Ik Droomde’, een verhalenproject waarin meiden op de Hef hun dromen beschrijven en verbeelden.

Lees verder...


Wijkfeest in Hillesluis

 

In het stadsdeel Feijenoord ligt de wijk Hillesluis. Deze kinderrijke en multiculturele buurt telt bijna 12.000 inwoners, maar toch werd er weinig georganiseerd. Nurkan Basbuga bracht daar vorig jaar verandering in door een cultureel wijkfeest te organiseren. In 2014 trok ze de kar nog alleen, maar...

Lees verder...


Met dit project is mijn droom uitgekomen

 

Cor de Geus woont al zijn hele leven in Hillesluis. Hij is een van de drijvende krachten achter het programma Verhalende oorlog, een samenwerking tussen Sportspeeltuin Hillesluis en SKVR. Het project neemt de kinderen uit de wijk mee in de verhalen over de Tweede Wereldoorlog en zet ze aan het denken.

Lees verder...


Samen dingen op een hoger plan brengen

 

Lia Trum heeft haar maatschappelijke betrokkenheid met de paplepel meegekregen. Haar moeder was in de jaren zeventig al sociaal actief in de wijk Hillesluis. Lia is directeur van Stichting Bij Corrie, in wijkcentrum Het Kopblok “Waar iedereen terecht kan voor informatie, activiteiten of voor leuke contacten uit de buurt.”

Lees verder...

 


Meer over Dichtb•

Nieuws

Dans in een choreografie van Piet Rogie
Dans in een choreografie van Piet Rogie
Meedansen in een voorstelling van een professionele...
Beeldende kunst met Syrische kinderen
Op vraag van de Pendrecht Kinderfaculteit verzorgde SKVR drie...
150 Rotterdamse jongeren zetten dans op de kaart
150 Rotterdamse jongeren zetten dans op de kaart
Winkelend publiek en nietsvermoedende voorbijgangers werden...

Support Fons

Bl•f op de hoogte!