Projecten die we in het verleden hebben gedaan

Archief

Maatjesproject

 

Het Maatjesproject was een programma voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar, die een talent hebben op het gebied van beeldende kunst, film, fotografie of mode. Om deze kinderen de mogelijkheid te geven hun talenten te ontwikkelen gingen ze een jaar lang, één middag per week, op stap met een maatje dat met hen op onderzoek uitgaat in de kunstwereld. Samen kunst maken, samen een kunstenaar bezoeken, naar de film gaan, of kunst bekijken in een museum. In seizoen 2015/2016 krijgt het project een vervolg bij SKVR Dichtbij.
Lees meer...
 

ADHD Kleurt

 

ADHD Kleurt! was een samenwerking tussen RIOzorg en SKVR Dichtbij. In deze bijzondere tekenwedstrijd kregen kinderen in de leeftijd 6 tot en met 12 jaar de kans hun creativiteit aan iedereen te laten zien. Deelnemers volgden een gratis workshop en ontvingen een teken- en schildersetje. Tijdens een spetterende prijsuitreiking werden winnaars in het zonnetje gezet. Alle werken werden tentoongesteld in een speciale expositie bij SKVR.
Lees meer...
 

Verhalende oorlog

 

Verhalende Oorlog was een programma van Sportspeeltuin Hillesluis en SKVR Dichtbij. Kinderen in Hillesluis maakten kennis met de oorlogsverhalen van buurtbewoners en maken een tekening van de gebeurtenis die bij hun het meeste indruk heeft gemaakt. Het programma werd afgesloten met een tentoonstelling van de tekeningen. In 2015 gaat de Sportspeeltuin zelfstandig door met het project.
Naar het blog van Verhalende oorlog...
 

Film door Han Hoezen


Meer over Dichtb•

Nieuws

Dans in een choreografie van Piet Rogie
Dans in een choreografie van Piet Rogie
Meedansen in een voorstelling van een professionele...
Beeldende kunst met Syrische kinderen
Op vraag van de Pendrecht Kinderfaculteit verzorgde SKVR drie...
150 Rotterdamse jongeren zetten dans op de kaart
150 Rotterdamse jongeren zetten dans op de kaart
Winkelend publiek en nietsvermoedende voorbijgangers werden...

Support Fons

Bl•f op de hoogte!